Decizia privind susținerea PSD pentru Teodor Meleșcanu pentru preluarea funcției de președinte al Senatului, funcție la care liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a renunțat, a fost criticată de senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail, precizând printr-un comunicat că „USR consideră că propunerea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului este inacceptabilă. Reprezintă un afront adus zecilor de mii de români din Diaspora care, pe 26 mai 2019, au stat ore întregi la coadă ca să voteze”.

„Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului este răspunsul obraznic al PSD-ului la pierderea alegerilor europarlamentare. Este total inadmisibil să-l propui în fruntea Senatului pe cel care a supervizat dezastrul de la alegerille de pe 26 mai. Numirea sa este un afront adus tuturor celor care au stat ore întregi la coadă ca să-și exercite un drept garantat de Constituție”,

transmite Radu Mihail.

Potrivit sursei citate, în cazul în care propunerea va veni în plenul Senatului, senatorii USR vor vota împotrivă.

La finalul întrunirii senatorilor social-democraţi, de luni, liderul PSD Viorica Dăncilă a anunțat că în urma discuțiilor purtate în cadrul grupului s-a decis ca PSD să îl susțină pe Teodor Meleşcanu pentru  funcţia de preşedinte al Senatului.

Tăriceanu susține că a discutat cu Teodor Meleşcanu, duminică seara, dar acesta nu i-a transmis nimic în legătură cu intenţia PSD de a-l propune la şefia Senatului. Potrivit sursei citate, chestionat dacă demersul PSD este o tentativă de racolare a unui parlamentar ALDE, Tăriceanu a răspuns: „V-am spus punctul meu de vedere şi acest punct de vedere îl îmbrăţişează şi colegii mei. Iar dacă vreţi să vă mai spun altceva am avut aseară o discuţie cu domnul Meleşcanu în care nu mi-a spus absolut nimic despre o astfel intenţie, în aşa fel încât să nu se lase intenţia din partea mea că l-aş bănui pe domnul Meleşcanu de o astfel intenţie”.

Fostul ministru de Externe, senatorul ALDE  Teodor Meleşcanu, a declarat, după ce PSD a anunțat că îl va susține pentru președinția Senatului, că nimeni nu i-a cerut vreodată să plece din ALDE. De asemenea, Meleşcanu a confirmat faptul că nu s-a consultat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu pe această temă.