După decizia PNL de a deschide larg porțile celor demisionari sau excluși din PSD în ciuda promisiunilor că nu va face acest lucru și chiar a semnării în august a unui document în acest sens, Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, îi atacă contondent pe liberali, considerând că prin această decizie nu dovedesc decât că și-au încălcat toate promisiunile, fiind în același timp și „un dezastru de imagine”.

„Marea regrupare a sistemului

E foarte simplu ce se întâmplă. PNL și PSD se ranforsează, capturând partidele mici:
– ALDE și o parte din ProRo (Daniel Constantin) plus câțiva din PSD merg la PNL (deputații se mută zilnic acum de la PSD spre PNL). O să vedem în curând și mulţi primari PSD, ALDE care merg la PNL
– o parte din ProRo va merge în PSD (Tudose și alții).

La PSD înțeleg că trebuie să se ranforseze. Tactic poate are sens și la PNL – pentru că au nevoie de voturi în Parlament.

Însă – pentru PNL – este un dezastru ca imagine. Cum o să candideze la parlamentare cu Tăriceanu și cu Daniel Constantin pe liste? Cum?

Și încă ceva. PNL în August a luat decizia să nu primească traseişti (actul e mai jos). Au tot repetat asta în campanie. Ce încredere să mai ceară de la oameni dacă nu își respectă promisiunile?”,

scrie Andrei Caramitru.

Acest atac vine în contextul în care în PNL sunt primiți transfugii de la PSD, printre care Elena Hărătău, unul dintre deputații PSD care a votat învestirea Guvernului Orban, care a anunțat, miercuri, conducerea Camerei Deputaţilor că, începând de luni, a demisionat din grupul PSD și că va activa în grupul parlamentar al PNL.

Liberalilor li se alătură şi fostul deputat PSD Mihăiță Găină, care a votat moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Găină și-a dat demisia din PSD pe 1 octombrie.