Într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook, deputatul PSD Cristina Burciu anunţă că a decis să susţină învestirea Guvernului Orban. Aleasă deputat în circumscripţia electorală nr.13 Cluj, Cristina Burciu și-a motivat decizia prin faptul „că îşi doreşte ca România să intre într-o zonă de stabilitate“. Burciu susține că o criză guvernamentală ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern.

„Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție. Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern”,

a anunțat deputatul PSD Cristina Burciu, pe Facebook.

Cristina Burciu este primul parlamentar PSD care anunță că va susține învestirea executivului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru învestirea Guvernului Orban va avea loc luni.

Foto:facebook.com/cristina.burciu