UDMR nu are intenția de a intra la guvernare dacă va trece moțiunea de cenzură, anunță liderul Uniunii, Kelemen Hunor. Totuși, dacă i se va cere acest lucru, ar putea accepta, deoarece „dacă un politician spune că nu vrea să ajungă la putere lăsați-l frumos să meargă acasă”, conform Mediafax.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, într-o conferință de presă la Timișoara, că cei care au inițiat moțiunea și cei care au anunțat că vor să guverneze au obligația de a prelua guvernarea.

„Dacă trece moțiunea de cenzură nu avem intenția de a intra într-un Guvern, nu există această condiție, nu există această dorință, această solicitare. Noi am spus că cei care au inițiat moțiunea și cei care au anunțat că vor să guverneze au obligația de a prelua guvernarea și dacă au nevoie de un sprijin din partea noastră îl vor primi până la alegerile parlamentare de anul viitor, dar nu avem intenția și nu punem condiția participării noastre la un guvern. (…) Nu am avut astfel de discuții în acest moment și nici nu se conturează o astfel de discuție”,

a spus Kelemen.

Acesta a lăsat să se înțeleagă, totuși, că dacă va exista o solicitare ca UDMR să intre la guvernare, aceasta nu va fi refuzată.

Foto: flux24.ro