Într-o conferință de presă susținută luni la Târgoviște, de senatorul independent, Adrian Țuțuianu, anunță că va cere spirijinul PNL și USR pentru a merge la CCR pe tema formării grupului parlamentar ‘Unirea’ din Senat, propunere respinsă de comisia pentru Regulament a Senatului, pe 14 decembrie.

„Astazi incepe sesiunea parlamentara. In luna decembrie am solicitat Senatului sa aprobe infiintarea grupului ‘Unirea’ care cuprinde parlamentari alesi pe listele mai multor partide partide. Nu este un grup constituit pe considerente de natura ideologica, ci este un grup constituit sa ne putem manifesta in cadrul lucrarilor Senatului, pentru ca daca ai un grup, ai reprezentare in Biroul Permanent, ai reprezentare in conducerile de comisii, ai timp alocat pentru dezbateri la motiunile de cenzura”

Reamintim că în urma excluderii din PSD a lui Țuțuianu, din grupul parlamentar al senatorilor neafliliaţi, denumit “Unirea”, ar urma să facă parte: Adrian Ţuianu, Baciu Gheorghe, Ghiţac Virgil, Covaciu Rodica, Ionaşcu Gabi, Lungu Vasile şi Botnariu Emanuel.

„Am primit un referat de la comisia pentru Regulament a Senatului, din 14 decembrie, din care rezulta ca ni se refuza dreptul de a infiinta acestui grup contrar tuturor deciziilor CCR. Ultima situatie in care si Camera si Senatul s-au confruntat cu posibilitatea de grupuri noi in timpul mandatului a fost in 2010, cand s-a constituit UNPR, a spus CCR ca se pot constitui grupuri parlamentare din senatori sau deputati alesi pe listele unui partid dar din diferite motive nu se mai regasesc in grupul parlamentar initial. Probabil, Senatul va decide azi probabil ca nu avem dreptul sa infiintam un grup parlamentar. Acest lucru ne obliga sa solicitam sprijinul PNL si USR pentru a ataca Hotararea BP si eventuala hotarare de plen la CCR”

A declarat Adrian Țuțuianu în conferința de presă susținută luni, la Tragoviste.