Liderul PSD Liviu Dragnea, continuă turul de forță al precampaniei electorale alături de premierul Viorica Dăncilă, aceștia au fost primiți cu aplauze la Botoșani, acolo unde iau parte la conferința județeană a partidului, informează facebook.com/StiriGazetaRomana.

La întâlnire participă peste 240 de membri ai PSD, printre care secretarul executiv al PSD, Codrin Ștefănescu, ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale.

În deschiderea discursurilor, premierul Viorica Dăncilă a mulțumit pentru încredere conducerii PSD, considerând că a fost cel mai atacat prim-ministru după 1989, dar nu are de gând să facă nici un pas înapoi.

Nu-mi este ușor. Cred că am fost cel mai atacat prim-ministru după 1989, dar nu am făcut și nici nu o să fac vreun pas înapoi, pentru că am o datorie față de cetățenii acestei țări. Am o datorie față de țara mea, am o datorie față de cei care ne-au acordat această încredere, mă refer la dl președinte Liviu Dragnea, mă refer la conducerea partidului. Noi am învățat de-a lungul timpului să conjugăm verbul „a construi”. Împreună cu dvs am pus cărămidă cu cărămidă. Au venit alții și au conjugat verbul „a demola”. Au dărâmat, am luat-o iar de la capăt. România și românii nu-și mai permit experiențe”

A spus Dăncilă, la Botoșani.

Cu privire la candidații PSD pentru europarlamentare, Dăncilă declară că nu își dorește “lideri care să meargă să stea ca și ghiocelul, să accepte orice” ci “care stau cu demnitate în fața liderilor UE”, atacând în același timp și candidații PNL pe care ii consideră a fi împotriva românilor, fiind defapt vechii membri PDL.

“Proiectul nostru de țară include România, proiectul celorlalți este bazat pe atac la persoană, pe plângeri penale, nu e benefic pentru niciunul dintre noi. Cred că trebuie să tratăm cu foarte multă atenție, ca fiecare dintre noi să ne gândim ce dorim pentru această țară, ce Românie vrem să lăsăm copiilor, nepoților, dacă dezbinarea și ura, dacă jignirile și trădarea țării sunt mai importante decât proiectele pentru oameni, decât realizările PSD. Vorbeam despre alegerile europarlamentare, sunt foarte importante. 70% din deciziile luate la Bruxelles se armonizează prin legislația noastră internă. Ne dorim lideri care să meargă să stea ca și ghiocelul, să accepte orice sau cei care stau cu demnitate în fața liderilor UE? A fi demn nu înseamnă să nu fii proeuropean. Vor veni alții care vor face ceea ce știu mai bine, să închidă școli, spital, să taie salarii. Să nu uităm că cei care-și spun azi liberali erau cei din PDL, care au fost împotriva românilor. Eu cred că de data ceasta românii vor spune nu.”

A declarat Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul Dăncilă dă și un prim semnal că PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

“Vă doresc să aveți succes. Îmi doresc să aveți încredere și îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până-n 2020, iar în primul rând în 2019 să câștigăm alegerile europarlamentare și să avem președintele României un președinte PSD”

A spus Viorica Dăncilă.

Nu au lipsit nici protestatarii care au organizat un mic miting anti-psd, huiduieli putând fi auzite pe fundal la venirea șefilor PSD la locul se desfășoară întâlnirea.