Miercuri, după ce Camera Deputaților a respins moțiunea simplă prin care partidele de Opoziție cereau abrogarea OUG 7 privind modificarea legilor justiției și demisia ministrului Tudorel Toader, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat, referindu-se la ministrul Justiției, Tudorel Toader, că nu i-a trecut nemulțumirea, dar că nu a putut vota o moțiune inițiată de Opoziție și i-a cerut acestuia să vină cu niște „măsuri legislative normale”, Tudorel Toader urmează să fie evaluat în cadrul PSD.

Conform declarațiilor făcute miercuri în Parlament de senatorul PSD Liviu Pop, ministrul Toader va fi evaluat  “în anumite condiții” la următorul Comitet Executiv al PSD.

“În primul rând, românii trebuie să fie mulțumiți iar evaluarea programului de guvernare, și pe zona Ministerului de Justiție, o s-o facă CEx cred cât de curând și atunci o să aflăm exact fiecare ministru cât a implementat din programul de guvernare și efectiv Guvernul cât a implementat. Tudorel Toader nu a promis nimic. Noi am promis în campanie electorală în 2016 că vom face multe lucruri pentru români, inclusiv pe zona de justiție. Dacă Tudorel Toader nu a atins acele ținte din programul de guvernare din capitolul de justiție, atunci va fi evaluat. Cu programul de guvernare am câștigat alegerile în 2016, că n-am venit cu un premier sau un nume de ministru. Prioritatea PSD dar bănuiesc că și cea a colegilor din ALDE este de a implementa programul de guvernare” a declarat Liviu Pop.

Foto:Mediafax