Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, anunța sâmbătă seara pe Facebook că nu va rămâne “în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări” apărute la adresa sa. Astfel, urmare a unor acuzații venite din partea lui Liviu Dragnea dar și a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, Tudorel Toader a postat un scurt mesaj în care susține că multe dintre proiectele de acte normative, erau aduse la avizare la Ministerul Justiției, cu câteva ore înainte de începerea şedinţelor de guvern pentru a se invoca întârzieri de la Ministerul Justiţiei. Uneori, spune Toader, aceste întârzieri era invocate chiar înainte de a fi trimise documentele la avizare.

“O simpla intrebare !
Recunoaste cineva faptul ca proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu cateva ore inaintea sedintei de Guvern, ca apoi sa evoce o anumita intarziere de la MJ ?

PS: Adevarat este si faptul ca uneori se ” intampla” exact invers- mai intai se evoca intarzaierea la MJ, dupa care se aducea proiectul de act normativ spre avizare.” a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Reacția lui Tudorel Toader vine în urma acuzațiilor lansate de către ministrul Transporturilor,  Răzvan Cuc care, duminică, a declarat că în momentul în care a lansat ordonanța pe achiziții, a primit din partea Ministerului de Justiție, un dosar cu 17 pagini de observații.

„Din păcate am undeva la 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei (pe ordonanța pe achiziții – n.r.). Aceste observaţii de la Ministerul Justiţiei au blocat ordonanţa. Aşteptăm să avem o discuţie cu noul ministru pe care sper să îl avem la Justiţie şi să revenim asupra ordonanţei, pentru că, la un moment dat, pe această ordonanţă am avut cinci avizatori, adică Ministrul Transporturilor ca inițiator, ANAP, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei. Ministerul Justiţiei ne-a introdus suplimentar încă şase avizatori, printre care ne-a solicitat să luăm un aviz inclusiv de la CSAT, ceea ce este, dacă mă întrebaţi pe mine, o aberaţie, fiindcă noi facem autostrăzi, drumuri, noi vrem să simplificăm legislaţia, nu facem drumuri militare ca să mergem să cerem avizul de la CSAT (…). Doamna prim-ministru a reuşit să deblocheze acest lucru. Vedem că avem aceste observaţii eterne care, practic, nu ştiu decât să blocheze”, a spus, potrivit Mediafax, ministrul Răzvan Cuc.

Foto:Digi24