Sâmbătă seara la România TV, Traian Băsescu a discutat despre hotărârea CNSAS de a trimite către Curtea de Apel Bucureşti o acţiune pentru a stabili dacă fostul președinte a colaborat sau nu cu Securitatea. Fostul președinte a dat asigurări că nu a semnat niciodată un angajament cu fosta Securitate. Totoadată, acesta a mai spus că nu a văzut încă dosarul.

„Eu asta aş vrea mult să văd dosarul şi să exprim un punct de vedere. Aici vă garantez eu că niciodată nu va fi găsit un angajament pentru că niciodată nu am semnat un angajament. Rămâne să vedem ce e la dosar. Sincer nu aş vrea să acopăr campania şi intrând pe acest subiect să aduc prejudicii PMP. Ştiu cum e în campanie, dar aş vrea să protejez PMP, care nu e un partid consolidat. Vă promit că după campanie mă voi pronunţa, mai ales dacă voi avea acces la dosar. Ar fi fost bine să am acces la CNSAS înainte să plece dosarul, cu explicaţii. Prioritatea mea acum e campania şi cu siguranţă vorbim după ce o să văd dosarul”, a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu candidează din partea PMP la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. Potrivit Mediafax, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii(CNSAS) a transmit, joi, într-un comunicat că au fost eliberate adeverinţe pentru 19 persoane, candidaţi la alegerile europarlamentare, din care să rezulte că nu au fost colaboratori ai Securităţii, Traian Băsescu nefiind pe listă.

 “Eu voi merge în instanţă când voi fi citat. Eu am primit cinci adeverinţe din astea cu ocazia candidaturilor. M-aş fi bucurat dacă mă chemau acum să lămuresc nişte lucruri care poate sunt neclare şi m-aş fi bucurat ca lămuririle pe care le dau eu să fie anexate la dosar, pentru ca judecătorul să vadă şi punctul meu de vedere”, a mai declarat Traian Băsescu, sâmbătă la România TV.

Foto:Mediafax