Prezent în ediţia de joi seară a emisiunii Dosar de Politician de la B1Tv, fostul președinte Traian Băsescu, s-a arătat deranjat de faptul că partidul său, Pardidul Mișcarea Populară(PMP) nu a fost invitat la congresul PPE de la Sibiu. Băsescu a afirmat că situaţia nu va rămâne ”neplătită”. ”Nu rămân dator niciodată”, a mai spus fostul preşedinte.

“PMP şi UDMR nu au fost invitate, cum nu au fost invitate cele două partide nici la lansarea lui Weber. Mă deranjează şi să nu credeţi că rămâne neplătită”, a afirmat Traian Băsescu, pentru B1TV.

Legat de candidatul PPE pentru preşedinţia Comisiei Europene, Traian Băsescu a declarat că acesta nu este persoana cea mai indicată pentru ocuparea acestei funcţii, deoarece nu a exercitat o funcţie administrativă la nivel înalt, cum ar fi ministru, premier sau şef de stat.

În timpul emisiunii, Traian Băsescu nu a discutat despre decizia Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) privind trimiterea către secţia de contencios a Curţii de Apel Bucureşti a notei prin care se solicită clarificarea faptului că Traian Băsescu a fost sau nu colaborator al Securităţii.

Traian Băsescu, cel care deschide lista de candidați PMP pentru alegerile europarlamentare din 26 mai nu se află printre cei 19 candidați la europarlamentare pentru care CNSAS a eliberat adeverinţe din care să rezulte că nu au fost colaboratori ai Securităţii.