Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că „îi dă scris” premierului Ludovic Orban că dacă se va continua cu „copilării” de genul căderii Guvernului de două ori pentru a avea loc alegeri anticipate, pe instabilitate politică, România va mai pierde încă o gradaţie la ratingul de ţară.

„Ludovic Orban trebuie să fie atent, guvernarea trebuie să meargă ceas, iar povestea introducerii ţării într-o bâlbă de asta să cadă Guvernul de două ori, de trei ori, e o copilărie ca să genereze alegeri anticipate. Eu îi dau scris că, dacă face asta, pe instabilitate politică mai pierdem o gradaţie la ratingul de ţară, am pierdut una odată cu căderea Guvernului Dăncilă şi vom mai pierde una dacă vom începe să ne jucăm de-a demisiile din Guvern, demisionez ca să văd ce iese”,

a declarat Traian Băsescu, duminică seara, la România TV, citat de news.ro.

Fostul președinte a mai susținut că „va râde toată analiza economică mondială de noi” dacă se va continua cu promovarea ideii că se poate ajunge la anticipate după căderea a două guverne. Băsescu a mai explicat că acest lucru ar fi posibil doar în țările în care preşedintele sau premierul are şi atribuţiunea dizolvării Parlamentului.

Foto:bursa.ro