Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a declarat, vineri seară, că se aştepta ca în urma consultărilor de la Palatul Cotroceni să fie deja anunţat premierul şi o alianţă care să-l susţină. Fostul președinte s-a arătat surprins că inițiatorii moțiunii de cenzură nu s-au pregătit în detaliu pentru ceea ce urma demersului de demitere a Guvernului.

„Mă aşteptam să fie mult mai bine pregătită moţiunea de cenzură. Mă aşteptam ca aceste consultări care au avut loc azi, constituţionale, să se sfârşească cu anunţarea premierului, a alianţei care va susţine noul guvern şi anunţarea datei în care vor prezenta programul şi echipa în Parlament”,

a declarat la Digi24, Traian Băsescu, scrie Mediafax.

Băsescu a făcut o paralelă între situația politică de acum și momentul din 2009 când PSD a ieșit de la guvernare, diferența fiind aceea că, potrivit fostului șef de stat,  „aici suntem în faţa unui proces invers, a acţionat preşedintele şi Opoziţia pentru a dărâma un guvern în funcţie, ceea ce implică automat pregătirea până la detaliu pentru ceea ce va urma. Mă surprinde că în seara asta nu avem premierul anunţat”, a adăugat fostul preşedinte.

Potrivit sursei citate, Traian Băsescu a mai susținut că din ce știe de la președintele PMP, Eugen Tomac, în cazul în care în coaliţia de guvernare vor fi coopatate Pro România şi ALDE, PMP nu se va implica.

„Eu din câte ştiu, de la Tomac, în cazul în care în coaliţia de guvernare vor fi Ponta şi Tăriceanu, PMP nu va veni într-o asemenea structură politică” ,

a mai spus Traian Băsescu.

După consultările cu partidele parlamentare de vineri, președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni că va trimite în Parlament un guvern politic de tranziție care să fie construit în jurul Partidului Național Liberal, variantă susținută și de toate partidele prezente la consultări.

Foto:Digi24