Fostul președinte al României, europarlamentarul PMP Traian Băsescu susține că adevaratul câștigător politic în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va trece la votul de joi din Parlament va fi liderul Pro România, Victor Ponta. Totodată, liderul PMP susține că  „moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică“. Băsescu mai susține în mesajul său că dacă PNL vrea să se decredibilizeze va face o alianţă de guvernare cu Ponta, Tăriceanu şi Hunor.

„Moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică .
Alături de PNL şi PMP, USR dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabbilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis .
Ce va fi joi la votul pentru moţiune? Previzibilă este o cădere a guvernului. Va fi ziua lui Sică Mandolină şi a lui Iohannis . Se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic.
În realitate marele câştigător va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal ci doar dărâmarea guvernului Dăncilă pentru a deschide larg porţile nogocierii pentru punerea sub control a PSD-ului .
Preşedintele Iohannis va chema la consultări partidele, dar obligaţia lui este ca la ora aceasta să ştie numele viitorului premier. Iar dacă cineva crede că Preşedintele Iohanis îl are în minte pe Ludovic Orban, se înşală. Orban trebuie să stea la rând pentru că înaintea lui ar fi Predoiu…
Cu ocazia consultărilor va trebui să-i găsească premierului desemnat şi o majoritate parlamentară ceea ce pare dificil.
Ponta îşi va face jocul cu PSD -ul urmând să încerce coagularea unei majorităţi bazată pe PSD, PRO-RO, ALDE şi căreia se va alătura contracost şi UDMR .
Scenarii sunt multe. De aceea mă voi limita la a spune doar concluzia:
– Guvernul cade;
– Ponta iese întărit din această moţiune şi cu aliura de lider al stângii;
– Ludovic Orban nu va fi desemnat premier;
– Primul guvern nu trece de votul Parlamentului;
– Al doilea guvern nu va fi niciodată supus votului pentru că Parlamentul nu-l va programa;
– Nu se vor îndeplini condiţiile Constituţionale pentru declanşarea alegerilor anticipate;
– Doamna Dăncilă rămâne premier interimar până după alegerile prezidenţiale.
Iar dacă PNL vrea să se decredibilizeze acum, va face o alianţă de guvernare cu Ponta, Tăriceanu şi Hunor.
Cine pierde şi cine câştigă politic din acest exerciţiu democratic?”,

a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Moțiunea de cenzură urmează să fie votată joi în Parlament începând cu ora 10:00, numărul minim de voturi necesar pentru căderea Guvernului Dăncilă este de 233 de voturi valide.