Nominalizarea deputatului Răzvan Cuc la funcţia de ministru al Transporturilor votată în CExN-ul PSD din 19 februarie a stârnit controverse atât în mijlocul alianței cât și în opoziție. Conform celor scrise de fostul președinte Traian Băsescu pe facebook, președintele Klaus Iohannis îl va respinge pe Răzvan Cuc, propus de PSD la ministerul Transporturilor, fiind convins că “Iohannis va acţiona în interesul României şi nu în interesul mărunt al lui Dragnea.”

După ce a încercat la Ministerul Transporturilor cu Olguţa Vasilescu şi cu Mircea Drăghici, ultima nominalizare a Liderului Suprem pentru acest minister greu, făcută în ultima zi a interimatului de 45 zile al Rovanei Plumb pentru a-i forţa mâna Preşedintelui Ţării, este Răzvan Cuc.
Nefericitul Răzvan Cuc a fost nevoit să demisioneze la cererea PSD din Guvernul Grindeanu, apoi a fost remaniat pentru incompetenţă, tot de PSD, din Guvernul Tudose, pentru ca acum să fie redescoperit de Daddy ca fiind soluţia de „profesionist sadea” pentru Ministerul Transporturilor. Clientelism ieftin!

Fostul președinte este de părere că numirea lui Răzvan Cuc este inoportună din moment ce acesta a mai făcut parte din două guverne PSD fiind demis de fiecare dată. Traian Băsescu cataloghează această propunere drept clientelism ieftin și, totodată face o analiză a acestui caz.

Cum stă Preşedintele României în această ecuaţie? Să vedem:
1. Nu Preşedintele este responsabil că nominalizarea a întârziat nepermis, fiind făcută cu doar câteva ore înaintea expirării interimatului de la Ministerul Transporturilor;
2. Preşedintele poate respinge propunerea bazându-se pe realitatea că la solicitarea premierului PSD a semnat decretul de remaniere din funcţia de Ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, pentru incompetenţă, în Octombrie 2017;
3. Nimeni nu-i poate cere Preşedintelui României să reinstaleze în funcţie un ministru pe care cu doar câteva luni în urmă l-a revocat pentru incompetenţă;
4. Nominalizarea lui Răzvan Cuc este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menţine pe funcţie.
Oare cât de slabi şi neluaţi în seamă au ajuns baronii PSD ca să-l lase pe Dragnea să-l impună pe „deplin compromisul profesional” Răzvan Cuc, ei ştiind că acest lucru face rău şi imaginii PSD?
Eu cred că Preşedintele Iohannis va acţiona în interesul României şi nu în interesul mărunt al lui Dragnea.
PS – Poate domnul Cuc are un dram de responsabilitate şi renunţă la nominalizare.” a scris Traian Băsescu pe facebook.