Într-o conferință de presă susținută, joi, la Târgu Mureș, fostul președinte al României, Traian Băsescu, este de părere că în contextul Brexit, România trebuia să se afle la acest moment  într-un stadiu avansat în negocierile cu Regatul Unit privind o viitoare aprofundare a relației bilaterală, potrivit mediafax.

“România trebuia să fie deja în stadiu destul de avansat în a negocia cu Regatul Unit viitorul relației bilaterale, care trebuie să rămână strânsă. Tot timpul am sperat că dezastrul nu se va produce, din punct de vedere al securității, economic”

A afirmat Traian Băsescu, care a susținut, conform sursei citate, că locurile de muncă și statutul românilor din regat nu sunt un motiv de îngrijorare pentru că în acordul BREXIT sunt prevederi foarte clare care garantează drepturile pe care le-au obținut deja.

“Ăsta e un slogan pe care presa de scandal din Marea Britanie îl promovează mai bine de 6 ani de când s-a liberalizat accesul forței de muncă românești pe piața Marii Britanii. Nu trebuie luat în seamă. În acordul de ieșire sunt prevederi foarte clare care garantează drepturile pe care le-au obținut deja, cetățenilor care au rezidență și loc de muncă în Regatul Unit. Astea-s povești, cum că îi dă pe români afară. Dacă discutăm de cei care sunt ilegali pe acolo, e altă socoteală, dar asta o face orice stat”

A conchis Traian Baseacu.