Prezent duminică seara în cadrul emisiunii “România Exclusiv” moderată de Simona Gheorghe la România TV, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a discutat și despre viitoarele alegeri ce vor avea loc în România.

Referitor la alegerile europarlamentare, Traian Băsescu a declarat că încă nu s-a hotărât dacă va fi prezent pe lista de candidați a PMP pentru alegerile europarlamentare. În stilul caracteristic, Băsescu a declarat că electoratul român are probleme mai importante decât candidatura sa pentru europarlamentare.

 “Da, mai e timp. Nu de lista PMP stă electoratul român. Au liste grele de la PSD, de la PNL. Voi face tot ce trebuie să ajut partidul. În orice caz, voi fi partenerul lor în campanie. Îi voi sprijini pentru că sunt un partid curățel în momentul de față și a trecut pragul la toate alegerile, nu văd de ce nu l-ar trece acum. Sunt mai importante ca niciodată europarlamentarele de anul acesta. Am mai trecut de trei ori prin alegeri pentru PE. Ultima oară prezența a fost un pic peste 32%. Eu zic că vom avea o prezență care se va apropia de 40%. Tensiunea în societate este ridicată și oamenii vor căuta opțiuni’’ a comentat Traian Băsescu, conform Agerpres.

Legat de subiectul alegerilor prezidențiale din toamna acestui an, fără a nomonaliza pe cineva, Traian Băsescu a anunțat că Partidul Mișcarea Populară(PMP) se va prezenta în primul tur cu un candidat proriu. În turul doi, senatorul PMP a anunțat că va vota la fel ca în alegerile din 2014, pentru actualul președinte, Klaus Iohannis în care vede  “un soi de opoziţie” la alternativa oferită de PSD şi ALDE.

 Pe de altă parte, n-aş vrea să se înţeleagă greşit, PMP va avea, în primul tur, candidat, nu pe mine, că nu mai pot, dar în turul doi categoric că-l voi susţine pe Iohannis. Între alianța PSD-ALDE și președinte nu poți să nu observi că președintele este o soluție. Dar eu dacă am de apărat ceva în ceea ce privește partidele, eu am de apărat PMP-ul, nu pe Iohannis, dar în turul doi voi vota cu Iohannis. Cum am făcut-o și la alegerile trecute. Aduceți-vă aminte că înainte de turul doi am făcut un apel public pentru ca cei care mai au încredere în mine, câți or fi fost atunci în 2014, să voteze cu Iohannis. Chiar dacă voi vota pentru el, să nu credeți că vreodată uit că e premierul de la Grivco’’ A mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu nu s-a arătat foarte încântat de modul în care Dacian Cioloș a ajuns să candideze de pe prima poziție a listei pentru alegerile europarlamentare.

“Dar între timp uite ce a făcut şi el, Dacian Cioloş, a cumpărat un partid, aşa ceva nu am crezut că poate să facă un om care se respectă, un om politic care se respectă. A cumpărat un partid şi a doua zi a găsit nişe fraieri cu care să spună, am şi eu un partid şi negociez, sunt cap de listă. E greu de imaginat aşa ceva.

Dacă cineva vrea să mă convingă că a fost o gândire politică şi nu o influenţă de undeva, dar nu mă puneţi să spun de unde, că nu ştiu, dar, în mod cert USR a primiţi instrucţiuni să primească partidul proaspăt cumpărat de domnul Cioloş.” a spus Traian Băsescu.

Referitor la această manevră politică, Băsescu a folosit o exprimare plastică, comparând înființarea PLUS “cu nevoia de a cumpăra o pereche de cizme de cauciuc de la talcioc, pe motiv că vin ploile.”

Foto:Romania TV