Președintele de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu și principal susținător al prezidentiabilului Theodor Paleologul, îl atacă în termeni foarte duri pe candidatul independent Mircea Diaconu, pe care îl consideră a fi fost „dizgrațios” când „s-a dus îmbrăcat ca un boschetar din Cișmigiu” când şi-a anunțat candidatura de pe treptele Ateneului Român. 

„A fost dizgrațios. Nu știu cum Diana nu l-a atenționat, mă, nu face asta că ești caraghios. Că și Diana Lupescu e tot actriță, soția lui. În orice caz, cert este că Mircea Diaconu va fi cum l-a definit Paleologu astăzi. A spus că i se potrivesc cel mai bine rolurile de prost. Îl vor folosi și Ponta, și Tăriceanu. La rândul lui, și el îi va folosi, pentru că și el este un mare șmecher. Vor sfârși campania ca trei păcăliți, care au vrut să păcălească fiecare, unul pe celălalt. (…) El a făcut scena de la Ateneu, cu Ponta și Tăriceanu știind că se produce scena. A jucat prost scena din fața Ateneului. Cum să vrei să convingi că e spontană, când tu ai toate televiziunile chemate acolo. Probabil, în mintea lui, a fost că, bă, dacă e în fața Ateneului, probabil îmi dă greutatea clădirii, a tradiției culturale, iar el era îmbrăcat ca un caraghios, ca un d-ăsta care doarme prin parcuri. Nu s-a potrivit peisajul cu personajul. Acolo trebuia să fie foarte elegant, în fața Ateneului, că nu e pentru golani. Iar el s-a dus ca și cum ar fi un boschetar din Cișmigiu îmbrăcat”,

a afirmat Traian Băsescu, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Preziențiabilul PMP Theodor Paleologu a afirmat despre Mircea Diaconu că „este bun actor în roluri de prost”, precizând că și-a găsit pe alții mai proști, respectiv ALDE și Pro România, partide care nu au fost capabile să dea o candidatură mai plauzibilă.

În replică Victor Ponta a afirmat că „Anturajul te strică – Paleologu era un băiat finuț, cu nume bun și cu papion asortat la nume (puțin pătat cu PDL ul) / cum s-a înhăitat cu Băsescu”. Referitor la atacurile la adresa lui venite din partea lui Traian Băsescu, Ponta consideră că acestea sunt un semn că se află pe drumul cel bun.

„Ne înjură Băsescu și Gușă – e semnul cel mai clar că facem bine ce facem și trebuie să continuăm.

Băsescu + Gușă, clasicul cuplu de șantajiști, șpăgari și bișnițari a luat foc! Tocmai își găsiseră în <<neconflictuala Viorica>> o nouă victimă de unde să sugă bani și avantaje – și eu le stric afacerile! Băse și Gușă vor în continuare Guvernul acesta rău pentru România și bun pentru ei – ați înțeles? Ăștia care se lăfăiau în bani și avantaje în timp ce tăiau pensiile, salariile și băgau firmele românești în faliment – nu le ajunge niciodată!

Viața ne-a învățat pe toți că atunci când te înjură și te atacă tâlhării de genul Băsescu sau Gușă înseamnă că faci ceva bun și le strici lor șpăgile și aranjamentele murdare – deci continuă! Iar viața o să o învețe rapid pe Doamna Dăncilă că laudele băloase ale acestora fac mult mai rău decât orice critică!

Ne înjură Băsescu și Gușă – e semnul cel mai clar că facem bine și trebuie să continuăm!”,

scrie Victor Ponta pe Facebook.

Acest schimb de replici vine după ce ALDE a decis ieșirea de la guvernare, formarea unei alianțe cu Pro România. Cele două partide susțin candidatura la prezidențialele din noiembrie a actorului și fostului europarlamentar Mircea Diaconu.

Foto: romaniaTV