Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat duminică seara la un post de televiziune, că Dacian Cioloş, liderul grupului ”Înnoim Europa” din Parlamentul European, este doar un executant al directivelor transmise de către preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Despre prestația în Parlamentul European a liderului PLUS, Dacian Cioloș, Traian Băsescu a declarat: “Nu credeţi ca are dreptul să şi gândească când îl are şef pe Macron. Cioloş lucrează pe mandat dat de Macron. Cioloş este executant de mandat“.

“Mă enervează ce a făcut Macron, iar el, noi îl vedem pe Cioloş ca exponent, e un executant al mandatelor date de Macron. Realitatea este că, spre deosebitede ultimele 3 cicluri electorale la nivel european, azi PPE plus socialiştii nu mai au majoritate, deci nu mai pot trece prin votul Parlamentului o comisie. Şi atunci trebuie să iei un al treilea, acestea era Partidul lui Macron, această mişcare pentru Europa, reînnoirea Europei. Nu o să reînnoiască Macron pentru ca nu este în stare să o reînnoiască Franţa. Reformele acute de care are nevoie Franţa nu a reuşit la el acasă şi vine prin Cioloş să reformeze UE. Sper ca UE să nu fie reformată după viziunea lui”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Legat de activitatea desfășurată de Dacian Cioloș în Parlamentul European și susținerea acestuia pentru reformele inițiate de președintele Franţei, Emmanuel Macron, s-au plâns recent europarlamentarii Rareș Bogdan (PNL) și Carmen Avram (PSD) dar și fostul premier Victor Ponta, europarlamentar PRO ROMÂNIA, care îl acuză pe liderul PLUS că promovează interesele Franţei în loc de interesele României.

Totodată, Traian Băsescu, a afirmat: “marţi toţi europarlamentarii români din această legislatură sunt invitaţi la ambasada României de pe lângă Comisia Europeană. Vom fi toţi 33 şi este esenţial, dacă vom stabili ca pe probleme de interes ale României vom utliza aceeaşi voce“. Legat de negocierile purtate pentru diverse comisii în Parlamentul European, actual europarlamentar, Traian Băsescu spune că numirile de la nivelul UE nu au nicio legătură cu unitatea invocată de liderii europeni la Summitul de la Sibiu.

Foto:Agerpres