La propunerea lui Traian Băsescu în urma votului exprimat în Colegiului Național al PMP, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale va fi Theodor Paleologu, a decis, duminică, conducerea partidului. Paleologu a anunțat că principala sa temă de campanie va fi educația.

„Îmi propun să fac din această campanie electorală ceva cu totul nou, anume un imens exercițiu pedagogic la scara întregii națiuni. Vor fi cursuri pro-bono la scară națională și convingerea mea este că totul începe și se termină cu educația. Educația va fi una dintre marile mele teme de campanie. Eu consider că e destul de rușinos faptul că doi foști profesori nu sunt în stare să vorbească fără fițuici, anume citesc prost texte proaste scrise de consilieri proști. De aceea am considerat că e important să mă implic. Nu aveam această dorință inițial, dar am considerat că trebuie să o fac pentru că e vorba de cum ne prezentăm față de noi înșine, dacă ne convine ca disputa să fie în ultimă instanță între două persoane care nu au cu adevărat autonomie și anvergura necesară pentru funcția de președinte al României”,

a declarat Theodor Paleologu, la finalul ședinței Colegiului Național al PMP.

De asemenea, Theodor Paleologu din postura de candidat la prezidenţiale a lansat un prim atac la adresa lui Dan Barna, pe care îl consideră nepotrivit ca preşedinte, amintind de discursul lui Dan Barna de la lansarea candidaturii în care a făcut analogii politice cu celebrele seriale TV, Star Trek, Games of thrones și Matrix.

„Sunt candidați care au aparate de partid foarte puternice în spatele lor. Într-adevăr. PSD, PNL sunt aparate de partid mult mai puternice. Cred că asta este o confruntare de tipul David și Goliat și voi încerca să joc rolul lui David. (…) Dacă ar fi fost Cioloș, nu aș fi candidat. Nu sunt ahtiat să candidez. Viața mea este dedicată Fundației Paleologu. Niciodată nu am fost atât de fericit ca în ultimii ani de când predau. Și atunci o să mă întrebați: ce v-a apucat de vreți să vă băgați în așa ceva? Mărturisesc că dacă ar fi fost un alt candidat mai bun din partea USR-PLUS, nu aș fi evitat să-l susțin, dar nu e cazul. Nu aș vrea ca Dan Barna să se supere pe mine. Eu i-aș spune-o cu toată franchețea la un pahar de bere. Oricând îl numesc într-un post de ministru, dar pentru președinția României referințele la Star Trek, Games of thrones și Matrix nu sunt suficiente. E important să cunoști foarte bine Constituția, să ai o bună cultură politică, să ai o bună experiență internațională, o bună experiență diplomatică. Poate că o va dobândi în timp. E un om pe care îl privesc cu multă simpatie”,

a spus Paleologu.

Preşedintele de onoare al Partidului Mişcarea Populară, europarlamentarul Traian Băsescu, declara că implicarea sa în tranziţia către un „nou” PMP se va încheia la sfârşitul anului, odată cu votul pe care îl va da în favoarea candidatului formaţiunii la prezidenţiale.

Foto: Facebook/ Partidul Mișcarea Populară