Prezent vineri la Bistrița, Theodor Paleologu i-a adresat prin intermediul presei o întrebare candidatului USR, Dan Barna. Paleologu s-a declarat curios cu privire la opțiunea de vot a liderului USR și dorește să afle cu cine va vota acesta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, cu Klaus Iohannis sau cu Theodor Paleologu.

Theodor Paleologu a susținut totodată că liderul şi candidatul USR Dan Barna nu va intra în turul al doilea, având în vedere scandalul declanşat în legătură cu proiectele cu fonduri europene, în care a fost implicat Barna în calitate de consultant.

„E din ce în ce mai clar că Barna nu va intra în turul doi. El, de acum până pe 10 noiembrie, va trebui să explice chestiunile legate de fonduri europene. Eu îmi impun pe acest subiect rezervă totală, nu sunt acuzatorul lui şi mai am un principiu umanitar, şi anume să nu tragi cu puşca într-o ambulanţă. Să explice domnul Barna cum stau lucrurile, sunt convins că are argumente”,

a afirmat, potrivit Agerpres, Theodor Paleologu.

Tot vineri, Theodor Paleologu a reclamat încă o dată faptul că niciunul dintre candidaţii consideraţi cu primele şanse la alegerile prezidenţiale nu doreşte o dezbatere cu contracandidaţii, nominalizându-i în acest sens pe actualul președinte Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna sau Mircea Diaconu.

Acesta a relatat că s-a bucurat şi a băut şampanie în momentul în care a căzut Guvernul Dăncilă prin moţiune de cenzură şi consideră că acesta ar fi „lucrul bine făcut” promis de preşedintele Klaus Iohannis în campania electorală de acum cinci ani.

„Cred că dorinţa de a scăpa de doamna Dăncilă era veche, adică de fapt din momentul în care a fost numită doamna Dăncilă toată lumea şi-a zis: ‘domnule, nu se poate cu doamna Dăncilă’. Ştiţi care este chestia? În sfârşit a făcut ceva domnul preşedinte Iohannis. În cinci ani de zile nu poţi să spui că a făcut ceva. Ei, a făcut în sfârşit ceva, a reuşit răsturnarea Guvernului Dăncilă. Că a reuşit el sau de fapt a reuşit Orban, asta este altă chestiune. Domnul Iohannis a fost întotdeauna foarte bun în a-şi asuma reuşitele altora. Este acel lucru bine făcut pe care ni-l promitea în 2014, că altceva bine făcut nu cred că se poate menţiona. Păi cine a numit-o pe doamna Dăncilă pentru confortul lui? Preşedintele Iohannis”,

a spus Paleologu.

Potrivit sursei citate, prezidențiabilul PMP susține că s-a ajuns într-o situaţie „absolut ridicolă“, în care liderul Partidului Pro România, Victor Ponta, să fie „făcătorul de rege“.

„Suntem în situaţia absolut ridicolă ca Victor Ponta să fie făcătorul de rege – the king maker. Vă daţi seama? În 2014, ne-am dus la vot, l-am votat pe Iohannis, deşi ştiam cum e, dar avea un mare merit: nu era Ponta – că acesta este cel mai mare merit al lui Iohannis, nu e Ponta. Mă rog, are câteva merite: e înalt, e punctual şi nu e Ponta, cel mai important merit ăsta era, că nu e Ponta. Iar acum am scăpat de Dăncilă şi am dat de Ponta. Fugi de dracul, dai de taică-so, cum e vorba atât de expresivă. Acum, Ponta este cel care trage toate sforile şi toate speculaţiile sunt: oare ce o să facă Ponta în contextul actual? În loc să vorbim despre lucruri serioase, despre Constituţie, despre educaţie, despre lucruri cu adevărat importante“,

a mai declarat Theodor Paleologu.

Foto:notabn.ro