Cu privire la tensiunile din interiorul coaliției de la guvernare pe marginea rectificarii bugetare, vicepreşedinte PSD Gabriel Zetea și-a acuzat partenerii de la ALDE că nu sunt interesaţi cu adevărat de rectificarea bugetară şi de investiţii, ci vor doar să pună presiune pe PSD să-l susţină pe Tăriceanu la prezidenţiale. În replică la aceste afirmații, vicepreședintele ALDE Marian Cucşa consideră că aceste acuzații sunt numai o manevră ieftină a unui politician care evită să explice cum stau în realitate lucrurile cu privire la deciziile PSD, la investiții și restructurarea guvernului.

„Eu ştiu că Maramureşul e mai departe de Capitală, dar mă gândeam că deja şi la Baia Mare s-a aflat că informaţia circulă pe <<autostrăzile>> Internetului (căci astea sigur există, dacă pentru celelalte nu se găsesc fonduri!) Se pare însă că dl Zetea nu ştie, căci altfel nu se explică cum de nu a aflat încă că PSD, partidul domniei sale, şi-a stabilit şi şi-a votat propriul candidat la prezidenţiale! (oare dl Zetea nu a votat pentru desemnarea dnei Dăncilă drept candidatul PSD la prezidentiale?).

Cum, noi, cei din ALDE, respectăm orice vot, am considerat că acel moment al votului dat de PSD a închis orice discuţie între PSD şi ALDE privind desemnarea unui candidat unic la alegerile prezidenţiale. ALDE şi-a ales candidatul, PSD şi a ales candidatul, subiectul, pentru oamenii care îşi respectă cuvântul, este unul închis. Sau, în mod cert, pentru noi, cei din ALDE.

Prin urmare, ce susţinea dl Zetea astăzi, cum că ALDE presează PSD pentru un candidat comun este numai o manevra ieftină a unui politician care vrea să evite astfel să explice de ce PSD nu vrea să aloce resurse financiare pentru investiţii şi proiecte de infrastructură, de ce PSD nu vrea să vină cu restructurarea Guvernului şi cu o echipă de oameni competenți, cu o reformă a instituţiilor statului, cu un nou program de guvernare!

Pentru că, dle Zetea, discuţiile au fost şi sunt strict despre o guvernare bună, despre modul în care banii trebuie alocaţi astfel încât promisiunile să fie respectate.

It”s the economy that matters, dle Zetea!”,

scrie Marian Cucşa pe Facebook.

Luni, înainte de ședința CEx PSD, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut premierului Dăncilă un nou program de guvernare, dar şi o „echipă guvernamentală restructurată“. Potrivit Mediafax, ALDE a transmis, într-un comunicat de presă, că rectificarea bugetară adoptată de Guvern este nerealistă iar rezultatul exerciţiului bugetar arată „incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite“. Cei doi lideri politici au purtat o discuție pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei PSD-ALDE, „astfel încât să fie asigurată o bună guvernare“.

Cu privire la aceste pretentii exprimate de ALDE, Viorica Dăncilă a declarat, luni, că PSD nu acceptă un ultimatum din partea ALDE, precizând însă că social-democraţii iau în calcul „o remaniere a miniştrilor care nu au performat şi ajustarea programului de guvernare“. Potrivit liderului PSD data anunţată la care va veni în Parlament cu un program de guvernare ajustat este 1 septembrie.

Foto: national.ro