Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu ironizeaza activitatea politică din ultimele zile a președintelui PSD, Viorica Dăncilă, care a participat la numeroase întâlniri și a anunțat că își caută aliați pentru susținerea guvernului, considerând că pentru găsirea acestor aliați Dăncilă a scos pe „tarabă” acum și funcţia de preşedinte al Senatului ce este încă ocupată de Tăriceanu.

„Observ de câteva zile o zbatere disperată a d-nei Dăncilă în încercarea de a se salva de la înec.

A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar -doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reuşit, acum a scos pe <<tarabă>>, tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunţat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnităţi importante, în condiţiile în care partidul domniei sale are o majoritate.

Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu <<oferta>> la mine!

P.S. Toate aceste demersuri inspirate de consilierii cu care s-a pricopsit în ultima vreme sunt9 gândite în logica celor care o ghidonează: totul se vinde şi se cumpără!

Orice ar face însă, și indiferent de tertipurile la care apelează, finalul va fi același: va trebui să vină în fața Parlamentului pentru a dovedi soliditatea susținerii. Și atunci…”,

a scris pe Călin Popescu Tăriceanu Facebook .

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat oficial că renunță la funcția de președinte al Senatului și la candidatura pentru alegerile prezidențiale în favoarea lui Mircea Diaconu pe care ALDE îl va sprijini politic și logistic în cursa pentru Cotroceni, odată cu anunțul ieșirii ALDE de la guvernare. Cu privire la demisia din funcția de președinte al Senatului, Tăriceanu este așteptat ca luni dimineață să își depună demisia, iar în urma acestui lucru senatorii își vor alege un nou președinte.