Deputatul USR, Stelian Ion, consideră întemeiat motivul președintelui Klaus Iohannis de a refuza pentru a treia oară numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, punând acest nou refuz pe seama atributele legale ale președintelui. Deputatul este de părere că premierul Dăncilă nu poate înainta la nesfârșit aceeași propunere.

„Mie mi se pare foarte clar că este atributul preşedintelui să refuze şi că nu poţi veni la nesfârşit cu aceeaşi propunere care ţi-a fost refuzată o dată. Nu este decât un artificiu şi o forţare a PSD-ului, aşa cum s-a obişnuit să facă. Repetă procedurile, până când le iese. Iată că acum nu le iese. Vom vedea dacă mai departe CCR va gira această ambiţie a PSD”, a declarat, deputatul USR Stelian Ion, conform Mediafax.

Într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară pentru funcția de ministru la Ministerul Dezvoltării dar și lipsa de transparență de care Lia Olguța Vasilescu a dat dovadă în trecut. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

Legat de o eventuală OUG care să impună președintelui termene clare de aplicarea a deciziilor CCR, vehiculată de PSD, Stelian Ion consideră această măsură drept o adăugare la Constituția României.

Din punctul meu de vedere, cred că este o adăugare la Constituţie. În Constituţie nu se stabileşte aşa ceva, se vorbeşte de acele proceduri, dar nu se stabiliesc asemenea termene. Dacă această Constituţie nu conţine anumite termene, cred că nu e consituţional să adaugi la acea procedură”, a explicat Stelian Ion, pentru Mediafax.

Foto:facebook/Stelian.Ion.USR