Social-democrații se reunesc, luni, în CExN, pentru a discuta despre blocajul din Guvern, după ce Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniștri interimari, au declarat surse din partid. O altă temă de discuție vizează campania pentru alegerile prezidențiale.

Potrivit surselor, ședința CEx va începe la ora 18:00, la sediul PSD din Kiseleff.

În condițiile în care Klaus Iohannis a refuzat să semneze decretul de numire a miniștrilor interimari, PSD a depus la Curtea Constituțională a României o sesizare prin care reclamă un conflict între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimari.

„Dar noi în sesizare am vorbit și despre cele cinci propuneri de miniștri PSD, pentru că nu avem încă o motivație pentru respingere. Cred că ar trebui să vedem această sesizare către CCR și ca un mijloc de a avea niște reguli pentru viitor. Dincolo de lupta politică, nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului, având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetățeni”,

a declarat, vineri, Viorica Dăncilă.

Un alt subiect pe care social-democrații îl vor aborda luni vizează șefia Senatului, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD a decis să îl susțină pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului. Votul în plen urmează să aibă loc marți, 10 septembrie.