În opinia europarlamentarului PNL, Siegfried Mureșan, șansele Laurei Codruța Kovesi de a ajunge procuror șef european vor fi mai mari după alegerile europarlamentare. Prezent la HotNews.ro LIVE, Siegfried Mureșan a afirmat că în vreme ce poziția Parlamentului European cu privire la numirea procurorului șef rămâne neschimbată după alegerile europarlamentare din 26 mai, este de așteptat ca Franța, să fie interesată mai degrabă de ocuparea unor poziții în conducerea UE decât de postul de procuror șef pentru care a candidat și francezul Jean-Francois Bohnert, astfel, să fie dispusă să negocieze aceste poziții.

“Cred că vor fi dispuși să ajungă la un rezultat, să susțină candidatul român în schimbul obținerii de către Franța a unei alte poziții în conducerea Uniunii Europene”, a spus Siegfried Mureșan.

Acesta a mai declarat că dacă la nivelul Uniunii Europene există parlamente unde proiectele neîncheiate până la finalul unei legislaturi sunt reluate de la zero și se stabilește o nouă poziție a parlamentului respectiv după un rând de alegeri, în Parlamentul European lucrurile sunt diferite.

Legat de mandatul României la Președinția Rotativă a Consiliului Uniunii Europene , europarlamentarul liberal este de părere că s-a pierdut o mare oportunitate. Siegfried Mureșan crede că ar fi fost bine pentru România ca în timpul președinției române a UE, prioritatea zero să fi fost negocierile pe bugetul Uniunii Europene.

România va fi urmată la Președinția Uniunii Europene de către Finlanda, și, în opinia liberalului, e puțin probabil să se obțină un acord favorabil României în negocierile pentru bugetul UE.

Foto:Mediafax