Sesizarea anunţată de premierul Viorica Dăncilă, în care reclama un conflict între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimari, a fost înregistrată la Curtea Constituţională, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict cu preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimari.

„Preşedintele nu a fost ales să blocheze guvernul fără niciun argument. Domnul Tăriceanu nu a fost votat ca să abandoneze guvernul. Vom face tot posibilul să obţinem susţinerea necesară pentru a duce mandatul până la capăt. Pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de preşedinte, Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict cu şeful statului”,

a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

Decizia premierului vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă, miercuri la Cotroceni, în care a atacat Guvernul, vorbind despre guvernarea eşuată a PSD, însă nu a menţionat nimic despre o hotărâre privind miniştrii interimari.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine joi, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă. Înaintea acestei declarații, Viorica Dăncilă îi transmite președintele că așteaptă să vină cu o decizie.

„Nu am mai discutat cu dl președinte Klaus Iohannis. Am văzut reacția dlui președinte. Aștept ca dl președinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o România în care și Guvernul funcționează așa cum ar trebui”,

a declarat Viorica Dăncilă care a mai precizat că în cazul în care, la ora 18:00, președintele Iohannis vine cu o decizie de numire a miniștrilor interimari, o parte din sesizare nu va mai avea obiect.

„Dar noi în sesizare am vorbit și despre cele cinci propuneri de miniștri PSD, pentru că nu avem încă o motivație pentru respingere. Cred că ar trebui să vedem această sesizare către CCR și ca un mijloc de a avea niște reguli pentru viitor. Dincolo de lupta politică, nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului, având în vedere că sunt proiecte pe care le facem pentru cetățeni”,

a adăugat Dăncilă.