În urma unui amendament la buget propus de președintele PSD, Liviu Dragnea, măririle de bugete (considerate și așa faraonice) ale serviciilor române de informații prevăzute pentru bugetul din 2019 (între 4 și 69%), ar urma să intre în bugetul Ministerului Sănătății, conform unor estimări, doar Serviciul Român de Informaţii ar putea pierde prin acest amendament circa 450 de milioane de lei din buget după discuţiile din comisiile de specialitate din Parlament!

La aflarea veștii, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat foarte pozitiv anunțând că printr-o asemena mărire, bugetul Ministerului Sănătății ar avea parte de “o creștere istorică!”

“Nu pot decât să mă bucur că există amendamente pentru sănătate. Vitamina D nu e o invenție a domnului Dragnea. E o propunere a Comisie de endocrinologie. Cred că trebuie să ne bucurăm. Bugetul Ministerului Sănătății are parte de o creștere istorică”

A declarat, Sorina Pintea, pentru Antena3.

Reamintim faptul că pentru o asemenea modificare de buget, Guvernul nu ar mai avea nevoie de avizul CSAT pentru a face aceste modificări, Dragnea declarând în conferința de presă susținută în 4 februarie la încheierea ședinței CEx a PSD, că în cazul modificărilor acestor sume după avizul CSAT, acesta va fi “amendamentul parlamentului”.

”În decembrie, avizul de la CSAT nu s-a dat decât pe anumite sume. Eu i-am rugat să studieze posibilitatea ca în Guvern să modifice aceste sume. Dacă nu se poate modifica, va fi amendamentul parlamentului. Noi nu cerem aviz de la nimeni. Eu v-am zis ce vreau să fac eu. Banii de la servicii vor merge la sănătate, la copiii țării.”

A declarat Liviu Dragnea.