În condițiile în care ALDE dorea susținere comună pentru Călin Popescu Tăriceanu iar Victor Ponta a înaintat soluția candidatului comun susținut de stânga românească în persoana lui Sorin Cîmpeanu, senatorul PSD Şerban Nicolae, a declarat că este de acord ca social-democrații să aibă un candidat comun cu ALDE şi Pro România pentru alegerile prezidenţiale, însă candidatul care ar urma să fie susținut în cursa prezidențială de cele trei partide, să fie din PSD.

„Sunt de acord să avem un candidat comun susţinut de Pro România şi ALDE, dar să fie un candidat PSD. Mi se pare absolut firesc ca un partid de talia PSD şi cu o rezervă atât de mare de oameni de valoare să vină cu propunerea de candidat, iar ALDE şi Pro România să îl susţină. Cu atât mai bine şi cu alte partide. Eu cred că de data asta poate avem o şansă să avem un candidat de stânga autentic. Sper ca de data asta să avem un candidat adevărat de stânga, nu mai mulţi candidaţi de stânga, dintre care unii se pretind de dreapta, care în general în viaţa privată nu fac doi lei”, a declarat, potrivit Mediafax, senatorul Şerban Nicolae.

Șerban Nicolae și-a anunțat intenția de a candida atât la alegerile prezidențiale cât și la funcția de președinte al PSD.  Potrivit sursei citate, Nicolae şi-a argumentat decizia de a candida la prezidenţiale, invocând nevoia de unitate.

„Tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă m-a făcut să cred că este nevoie să intru şi în această competiţie. Într-o primă judecată nu am vrut să candidez şi la funcţia de preşedinte al PSD şi la nominalizarea din patrtea partidului pentru alegerile prezidenţiale, considerând că în mod firesc dacă partidul decide să fiu candidatul pentru prezidenţiale, întregul partidul mă susţine. De altfel pe cei trei predecesori ai mei nu i-a ajutat. Nici Adrian Năstase, nici Mircea Geoană, nici Victor Ponta nu au avut niciun beneficiu din postura de candidaţi. În mod evident trebuie să transmitem un mesaj unitar dat de PSD”, a afirmat Şerban Nicolae.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a fost primul membru al PSD care şi-a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv de pe 13 iunie, dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale. Senatorul Şerban Nicolae a confirmat totodată că și-a depus și candidatura pentru funcția de președinte al PSD.

Foto:Mediafax