Într-un text publicat pe pagina personală de Facebook, senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că, în contextul în care social-democrații au anunţat, luni după CEx, că PSD vrea un candidat propriu la prezidenţiale, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi-a luat ţeapă. Gorghiu a precizat că, deşi toată lumea îi spunea președintelui ALDE că nu va fi desemnat prezidențiabil din partea alianței PSD-ALDE, se pare că PSD e mai realist decât visătorul de Tăriceanu.

“Vai! Cum e asta 🙈🙈🙈 Domnul CPT și-a luat țeapă! PSD nu-l susține la prezidențiale. PSD va avea candidat propriu. Toată lumea i-a spus asta domnului CPT de cel puțin un an, dar dansul nu și nu, stau lângă Dragnea și girez toate aberațiile, stau la guvernare cât să decontez toate porcăriile de măsuri ale PSD, suport toate umilințele, inclusiv scorul de la europarlamentare, că PSD îmi va susține candidatura la președinție! Ia uite că realitatea doare. PSD e PSD. Se pare că mai realist decât visătorul CPT.” a scris Alina Gorgiu pe Facebook.

Luni după CEx, președintele Viorica Dăncilă a declarat că PSD vrea un candidat propriu la prezidenţiale şi va discuta cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre o susţinere. În cazul în care preşedintele ALDE îşi menţine intenţia de a candida la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a vorbit despre o susţinere în turul doi.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat recent la un post de televiziune că, în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidenţiale al PSD-ALDE, atunci ALDE va căuta o altă formulă de alianţă, posibil cu Pro România. Acesta a reiterat ideea că este singurul candidat care ar putea să-l învingă în turul doi al alegerilor prezidențiale pe actualul președinte, Klaus Iohannis. Legat de această declarație făcută de președintele ALDE, europarlamentarul liberal, Rareș Bogdan, într-o notă sarcastică, la fel ca senatorul Alina Gorghiu, îl ia peste picior pe Călin Popescu Tăriceanu: “Vise taica, vise…. Ce caraghios acest Tariceanu, ce individ ridicol…” a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Foto:Facebook