În prima zi la întoarcerea din concediu, şeful DIICOT Felix Bănilă a spus că ancheta în cazul Caracal se apropie de final! În această ultimă etapă se verifică găurile din pământ și pereții locuinței casei lui Gheorghe Dinca, conform RomâniaTV.

„După ce vom finaliza această ultimă etapă, care este foarte importantă, vom stabili o întâlnire cu presa și vă vom lămuri. (….) De finalizat această cercetare în cadrul acestui mandat de percheziție domiciliară. Practic, se verifică găurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereții locuinței.”,

a spus șeful DIICOT.

De asemenea, Felix Bănilă nu exclude posibilitatea ca Luiza Melencu să fie în viață datorită probelor neconcludente furnizate de INML.

„Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (…) Sunt discuţii ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculaţie la acest moment”,

a declarat Felix Bănilă, conform mediafax.

Procurorul-şef DIICOT a precizat că anchetatorii iau în calcul şi ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi avut complici, însă nu a putut oferi mai multe informaţii.

Întrebat ce urmează în anchetă, Bănilă a răspuns:

„De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziţie domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică şi pereţii locuinţei, pentru că s-a spus – şi corect s-a spus – că s-au aşezat mai multe straturi de ciment pe interior şi vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva”.

Specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a informat DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziţie de refacere a analizei.

FOTO: Agerpres