Comitetul Executiv al PSD se va întruni, vineri, începând cu ora 11:00. Printre subiectele de discuție se numără remanierea guvernamentală, inclusiv înlocuirea vicepremierului Viorel Ștefan, după ce acesta și-a dat demisia din funcție pentru a activa la Curtea de Conturi Europeană, conform Mediafax.

Liderii PSD vor discuta despre propunerile de remaniere pentru portofoliile Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni, după expirarea mandatelor de interimat.

În acest context, premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, după discuțiile din coaliția PSD-ALDE, că a vorbit miercuri cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de remaniere și că așteaptă o decizie oficială a acestuia pe cele trei ministere unde sunt miniștri interimari, ale căror mandate expiră vineri.

De asemenea, preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, declara miercuri că în CEx urmează să se stabilească data la care va fi organizat un Congres al PSD.

“Data la care se va desfăşura congresul PSD va fi stabilită vineri, prin vot, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului”

A declarat, miercuri, preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

În tot acest timp, președintele executiv interimar al PSD, Paul Stănescu, le va cere liderilor PSD să aștepte totuși până în toamnă cu privire la organizarea unui Congres.

”Nu consider oportună organizarea unui congres rapid și am să vă explic si de ce (…) Congresul este cel mai înalt for decizional al partidului, cea mai importanta institutie, cadrul în care se găsesc soluții pentru problemele majore cu care ne confruntăm. Nu este doar o prevedere statutară, sau o cutumă, putem vorbi de o tradiție. De-a lungul timpului, la congresele PSD s-au marcat puncte de cotitură, s-au tranșat dispute și rivalități, dar poate cel mai important element comun a fost acela că toate aceste evenimente au fost pregătite temeinic, în acord cu importanța deciziilor care urmau să fie luate.”

A declarat Paul Stănescu.

Conform unor surse interne din partid în CEx-ul de vineri se va discuta și în legătură cu o eventuală decizie în ce privește ieșirea de la guvernare care să se hotărască într-un Congres organizat până la sfârșitul lunii iunie, Lia Olguța Vasilescu și Șerban Nicolae fiind printre promotorii acestei idei.