Biroul Permanent Național al PSD are ședință luni, ora 11.00, la sediul din Kiseleff. Social-democrații vor discuta despre pregătirea Congresului extraordinar și noile propuneri de vicepremieri, Eugen Teodorovici și Ștefan Radu Oprea fiind printre variante au spus surse din partid pentru MEDIAFAX.

Referitor la Congresul în care social-democrații vor alege conducerea PSD și vor schimba statutul, în BPN de luni vor fi discuții despre chestiuni organizatorice, documentele care vor fi aprobate, participanții, etc, au precizat sursele citate.

La ședința CEx de vineri au fost stabilite trei comisii: comisia de statut, comisia care face programul politic, condusă de Marian Oprișan, și comisia care face programul de guvernare, condusă de Mihai Fifor.

Un plan avut în vedere ar fi ca PSD să facă propunere interimară pentru funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Titus Corlățean pentru acest post în Executiv, au mai explicat sursele menționate.

Reamintim faptul că în cursul dimineții de luni a avut loc și o ședința de urgență a Coaliției de la guvernare cu privire la strategia politică comună în contextul anunțatei moțiuni de cenzură pe care o va depune Opoziția până la finalul acestei sesiuni parlamentare.