Secretarul general al Partidului Social Democrat, Mihai Fifor, îl atacă dur pe președintele Klaus Iohannis după ce acesta a respins, joi, propunerile pentru miniștrii interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul, girând în acest fel atât prelungirea crizei politice, cât și blocarea guvernului. Mihai Fifor este ironic, considerând că „România merge mai bine când <<cadindatul>> Iohannis este în concediu!”, acuzându-l pe președintele Iohannis că este incapabil să își asume funcția de moderator. Potrivit acestuia, „tot ce face Iohannis, atunci când lucrează, este în contradicţie cu <<România normală>>, pe care o propune ipocrit pe afişele lui electorale”.

„România merge mai bine când <<cadindatul>> Iohannis este în concediu! În rarele momente în care vine la Cotroceni face numai lucruri rele: blochează legi, blochează guvernul, atacă orbește pe toată lumea, aruncă petarde în spațiul public pentru a produce panică în societate, asa cum a făcut si aseară, când a incercat din nou sa induca in spatiul public ideea că Guvernul nu va mai putea plăti pensii și salarii. Se vor plăti și pensiile, și salariile, în ciuda opoziţiei dumneavoastră, domnule Iohannis!

Tot ce face Iohannis, atunci când lucrează, este în contradicție cu <<România normală>>, pe care o propune ipocrit pe afișele lui electorale. Și își permite toate aceste abuzuri de putere, pentru că are imunitate absolută! Acea imunitate la care spunea că va renunța imediat după ce va deveni președinte. O altă minciună!

Domnul Iohannis este incapabil să îndeplinească funcția de mediator.

Partidele din opoziție se cotonogesc între ele și nu sunt în stare să formeze o majoritate, darămite să conducă țara! Nici nu vor acest lucru, de altminteri! Pun celorlalți condiții imposibil de îndeplinit, ca nu cumva să treacă o moțiunea! Deci este fals că PSD se agață de guvernare.

Plecăm mâine dacă trece o moțiune de cenzură și vine cineva care să asigure funcționarea României.

Dar nu trece pentru că nu există o alternativă și nu avem un președinte mediator, care să rezolve această criză politică!

O vom rezolva noi, pentru că nouă ne pasă de această țară.

Așadar, stați în concediu, domnule Președinte! E cel mai bine pentru România!”,

scrie Fifor pe Facebook.

În contextul acestui blocaj, premierul Viorica Dăncilă susține că președintele Klaus Iohannis a transformat Palatul Cotroceni în sediul său de campanie electorală și că face în acest fel un abuz de putere. Totodată, Viorica Dăncilă, în urma refuzului președintelui de a semna decretele pentru a desemna miniștrii interimari pentru portofoliile eliberate de foștii miniștri ALDE, decizie motivată de președintele Iohannis prin invocarea unor articole din Constituție, îl acuză pe acesta că interpretează în mod electoral Constituția României.

Sesizarea anunţată de premierul Viorica Dăncilă, în care reclama un conflict între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de blocarea propunerilor de numire a miniştrilor interimari, a fost înregistrată, joi, la Curtea Constituţională.

Foto: Administrația Prezidențială