Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, postează din rolul de opozant o descriere a scenariului prin care PSD va pierde guvernarea săptămâna viitoare, prezentând câteva din măsurile pe care Opoziția le-a anunțat în cazul preluări puterii, printre care se numără câteva măsuri de austeritate care îi privesc atât pe angajații de la stat, cât și pe cei din privat, cum ar fi creșterea impozitelor pe salarii, anularea voucherelor de vacanță, a sporurilor și bonusurilor, dar și impozitarea suplimentară a salariilor bugetarilor.

„Am prezentat ieri programul de guvernare al PNL: 1 din 3 bugetari rămâne pe drumuri, cresc impozitele pe salarii (inclusiv la privat, inclusiv la IT-işti!), stop creșterilor de pensii prevăzute în lege, se șterg de pe hartă județele și 2.000 de comune. Nu m-a contrazis nimeni. Dimpotrivă, <<ministrul to be appointed la Finanțe>> din partea PNL a plusat: anularea voucherelor de vacanță, a sporurilor și bonusurilor, dar și impozitarea suplimentară a salariilor bugetarilor.

Nici USR nu se lasă mai prejos: mâniosul Andrei Caramitru, propus tot la Finanțe, anunță și el concedieri masive la stat, dar și fabricarea de dosare pentru DNA pentru toți bugetarii, așa… ca să nu mai miște nimeni în front!

Nu e deloc o glumă. Îi putem opri doar dacă vom fi uniți la votul din noiembrie! Pensionari, medici, profesori, polițiști, militari, IT-iști, constructori, fermieri, angajați la stat sau la privat, în mediul rural sau urban… Pregătiți-vă! Winter is coming!”,

scrie Mihai Fifor.

Acest scenariu prezentat de Mihai Fifor vine în contextul în care partidele din Opoziție sunt tot mai aproape de răsturnarea guvernului printr-o moțiune de cenzură care va fi votată săptămâna viitoare, PSD recunoscând că matematic nu mai are majoritatea în Parlament pentru ca această moțiune să fie respinsă, iar Opoziția prin liderii săi anunță deja concedieri după preluarea puterii.

Foto: Agerpres