Sebastian Ghiță a anunțat de curând că s-a inschis în PRU, partidul căruia îi va deschide lista pentru alegerile europarlamentare, deoarece în ce privește un eventual proiect politic împreună cu prietenul său, Victor Ponta, acest lucru ar fi fost imposibil de realizat datorită faptului că împărtășesc opinii politice diferite.

“Ponta are drumul său și ideile sale și privește felul cum evoluează Europa cu mai multe idei internaționaliste și progresiste, în timp ce eu văd o Românie suverană și dreaptă și mândră și aici, cu toată buna relație, gândurile noastre politice se despart. Eu nu cred că România trebuie să ajungă ducatul luxemburghezului Juncker, cred că România are dreptul să-și decidă singură soarta. Cum au încercat 30 de ani cei de afară să ne dirijeze destinele, am văzut. Uitați unde am ajuns ascultându-i, implementându-le poruncile, sfaturile”

A declarat Ghiță, duminică, la Antena 3

La înscrierea în PRU, Sebastian Ghiță a avut un mesaj și pentru membrii acestui partid, transmițându-le atunci că va candida din partea acestui partid “pentru că o voce românească trebuie să se audă răspicat!”

„Cine vreți să vorbească în numele românilor? Strănii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă răspicat! Campania pentru europarlamentare nu e despre Europa, e despre noi, despre români. Ce teme vreau sa abordăm în această campanie și la care să ne răspundă și slugile lui Soros de la Uniunea Scufundăm România: poziția față de imigranți. De ce nu dăm cetățenie românilor din Republica Moldova? România este creștină, nu umplem țara de moschei!

Cine i-a permis lui Tudorel Toader să accepte ideea unui procuror european? Grupul infracțional organizat condus de Laura Codruța Kovesi a distrus elitele! Azi bandele Rezist sunt lăsate să atace judecători și miniștri și să se urce pe gardurile Parlamentului! România va fi o țară în care pământurile și pădurile vor trebui să revină statului român! România va fi o țară unde se vor naște copii români! Acum copiii români se nasc în străinătate! România va fi o țară unde românii vor beneficia de resursele solului și subsolului. Trebuie exploatate în interiorul României, nu în beneficiul jefuitorulor străini! România își va exprima suveranitatea. Nu vreau să ajungem un ducat al luxemburghezilor de la Bruxelles!

Strig din tot pieptul meu de român: Trăiască România Mare, Unită, Suverană!”

A fost mesajul de candidatură a lui Sebastian Ghiță pentru membrii PRU.