Excluderea de miercuri a Olimpiei Ardelean din USR naște controverse în rândurile Uniunii, mai mulți membri considerând că decizia președintelui Dan Barna a fost îndreptățită, în timp ce alte voci susțin că excluderea din partid a Olimpiei Ardelean a fost o nedreptate.

Potrivit Mediafax, deputatul Claudiu Năsui susține că disensiunile din partid pricinuite de excluderea lui Oli Ardelean este un scandal sută la sută intern.

„Un scandal 100% intern. A fost tratată o sesizare a unui membru care, adică toată lumea ştia că sunt lucruri care se-ntâmplă în USR care n-ar trebui să se-ntâmple şi care-n alte partide nu sunt tolerate, sabotaje ş.a.m.d. şi fiecare organizaţie trebuie să poată să îşi selecteze membrii la un moment dat, că trebuie toţi să tragem în aceeaşi direcţie, că atmosfera asta că totul e permis n-are cum să fie ok în nicio organizaţie“,

a declarat deputatul Claudiu Năsui, joi, pentru Mediafax, chestionat despre excluderea lui Oli Ardelean din USR.

Florina Presadă, în schimb, suține că Dan Barna a dorit excluderea cât mai rapidă a Olimpiei Ardelean din USR. Totodată, senatorul Florina Presadă a adăugat că au mai existat încercări din partea lui Oli Ardelean de a îi transmite nemulţumirile pe care le are, însă „au fost nenumărate situaţii când preşedintele Dan Barna a preferat fie să-nchidă ochii la ceea ce semnala”.

„Nu există o prioritizare, felul în care se discută aceste lucruri în BN e la discreţia preşedintelui, şi atunci preşedintele are această modalitate de a extrage din tot noianul de sesizări primite pe acelea care-i convin lui. (…) A dorit să o excludă cât mai repede pe Oli Ardelean, pentru că este unul dintre cei mai vocali, atunci când vine vorba despre derapajele din partid, Oli Ardelean este unul dintre cei mai integri oameni pe care-i cunosc eu şi înţeleg că poate să ne deranjeze ce spune, a fi exclusă, dimpotrivă, eu dacă aş fi preşedintele partidului, m-aş uita la ce spunea Oli şi aş fi încercat să repar ce semnala“,

a argumentat senatorul USR Florina Presadă.

Joi, într-o postare pe contul personal de Facebook, Oli Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că în ședința de miercuri seara a Biroului Naţional al USR a fost exclusă din organizaţie pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că președintele USR Dan Barna a ştiut de semnături false la iniţiativa „Fără Penali“. Olimpia Ardelean susține că excluderea sa din USR a fost o „execuţie“.

„Ieri seara, într-o adevărată execuţie, o majoritate din Biroul Naţional USR, toţi din echipa Barna, m-a exclus din USR pentru postarea asta.
Deși am spus adevărul. Deși am încercat mult timp să rezolv intern
Le-am cerut să amâne până se judeca sesizarea făcută de mine din august 2018 împotriva angajatului lui Barna la Secretariatul General, Ciprian Necula. Cel responsabil de campania fără penali şi care atunci, la sediul USR, după ce am găsit falsurile şi le scoteam din dosare, a ţipat la mine să ies de acolo, să las falsurile să le trimitem la primării că poate le acceptă. Am ţipat şi eu la el: da, posibil să le accepte, pentru că trăim într-o ţară coruptă cu incompetenţi în administraţie. Poate nu se prind. Dar ăsta nu e motiv să trimită falsuri la primării.
Barna a refuzat atunci să analizeze vina lui Necula. A tot refuzat de atunci. Le-am cerut să îmi spună dacă au mai contractat firma de promoteri care le-au adus falsurile. Nu mi-au răspuns.
Am cerut acum să judece acea speţă împreună cu una nouă de acum în care am fost acuzată EU că am prejudiciat imaginea partidului scriind că Barna a minimizat problema semnăturilor false de la fără penali. Scriind practic un fapt real rău făcut de USR + Barna.
Au ignorat cererea mea de amânare până poate fi judecată şi speţa cu privire la Necula.
M-au exclus pe mine în timp ce acel individ este încă angajatul lor.”

a scris Oli Ardelean pe Facebook, în comentariile din postarea ei apărând și alți membri care par să confirme falsurile din semnăturile campaniei „Fără Penali” în urma cărora au fost căutați ulterior pentru explicații de organele de poliție:

Captura: facebook.com/oli.ardelean

Potrivit Mediafax, surse din echipa Barna au declarat că excluderea lui Oli Ardelean a venit ca urmare a „derapajelor grave” ale acesteia, „atacuri la colegi, înjurături”. Acestea au precizat că Oli Ardelean a realizat că „organizaţia nu i se potriveşte”.

Motivul excluderii sunt prejudiciile aduse în campanie, plus, au fost multe derapaje ale dânsei, minore, dar multe, atacuri la colegi, înjurături, inclusiv noi, în BN, avem mail de la dânsa cu <<dacă nu faceţi nu ştiu ce, vă ia mama dracu’>>, mail scris negru pe alb. Sunt multe mărunte, se mai purtau discuţii, dar cea mai gravă a fost că cu o zi înainte de alegeri a ieşit şi public şi a spus că nu poate susţine USR, totuşi cu poziţia de membru, vicepreşedinte la Ilfov, deci cred că na, şi-a dat seama că nu i se potriveşte această organizaţie, dacă dânsa consideră asta, nu putem să acceptăm să aducă prejudicii de imagine, şi până la urmă, să-şi bată joc de munca unor membri care muncesc în campanie”,

au explicat sursele pentru Mediafax, subliniind totodată faptul că nu trebuie depăşite anumite limitele în partid.

În fața sediului USR, mai mulți membri ai partidului au protestat joi seară față de decizia excluderii Olimpiei Ardelean și au cerut reprimirea ei.

„Protest mut al membrilor USR în fața sediului USR…”,

se arată în mesajul postat de Doru Oprea.

Foto: Doru Oprea