Sorin Pavel, membru USR, este acuzat de către colegi de partid că în campania pentru europarlamentarele din 26 mai, o firma la care acesta este asociat, ar fi încasat suma de 8.000 euro pentru servicii de promovare în mass-media. Potrivit unor discuții purtate pe un grup intern al USR, citate de Mediafax, printre cei nemulțumiți s-ar afla și Cristian Ghinea, proaspăt ales europarlamentar. Potrivit sursei citate, deși nemulțumiții acuză “probleme de etică“, în spatele scandalului, s-ar afla intenția lui Cristian Ghinea de a candida la şefia filialei USR din Sectorul 3, cfilială ce are alegeri duminică, 23 iunie.

Într-o postare pe grupul intern de Facebook „USR – Poiana lui Iocan”, obţinută de Mediafax, Teodora Stoian oferă explicaţii colegilor nemulţumiţi din partid, care au reproşat că este o problemă de etică faptul că un membru al USR este angajat la firma care a prestat servicii pentru partid, în baza unui contract.

„Deci, tot tăvălugul ăsta a fost pornit doar pentru că Ghinea vrea puterea la S3, Mălureanu (Liviu Mălureanu, consilier local Sector 3 – n.r.), angajatul partidului candidează şi el, exact el spunea nu e nicio problemă dacă atribui contracte firmelor unde membrii sunt administratori. Nu reuşiţi să luptaţi corect? Vă doare că în opoziţie sunt oameni competnţi? Vă jucaţi cu emoţia membrilor pentru a ajung la putere? Sper că la şedinţa BN se vor clarifica unele lucruri”, scrie, potrivit Mediafax, Ferenc Istvan Kabai, membru al USR Sălaj.

Potrivit aceleiași surse,  Daniela Tarnovschi, este de părere că în cazul în care acuzațiile sunt adevărate, ar trebui convocat de urgenţă un Birou Naţional.

Duminica viitoare, în 23 iunie 2019 la USR Sector 3 vor avea loc alegeri. E o filială mare, cu mulţi oameni activi, care a avut rezultate foarte bune la alegeri. De ceva vreme văd filmuleţe şi citesc texte de prezentare ale unor oameni care vor să candideze pentru forurile din conducerea filialei. Până când explodează scandalul. Atac la beregată. Doar că scandalul răsar după ce deja în Poiana(nr.Poiana lui Iocan-grup facebook al USR) explodase un alt scandal referitor la USR Giurgiu şi posibilele acuze de fraudă a bugetului de campanie. În tot acest scandal intervin şi un eurodeputat USR, membru BN, vicepreşedinte USR cu acuze grave către nişte candidaţi. Doar că acuză şi terfeleşte rău de tot imaginea colegilor. Dar această ieşire pare mai degrabă una de imagine. Dacă acuzele ar fi reale atunci nu cred că ele ar trebui să se regăsească pe Poiana şi în grupul de membrii USR S3, ci să fi discutată de urgenţă de cătr BN şi la o adică să ajungă şi pe masa procurorilor (dacă este aşa de grav). Cui serveşte acest atac furibund, mă întreb eu ca simplă membră a USR S3?”

Teodora Stoian, care a candidat pe locul 28 pe lista Alianţei USR-PLUS la alegerile europarlamentare, scrie pe grupul de Facebook „USR – Poiana lui Iocan” că este dispusă să aducă lămuriri cu privire la situaţia USR Sector 3 în campanie, a cărei coordonatoare a fost.

„Dragi colegi, pentru că au apărut discuţii şi s-au solicitat clarificări cu privire la modul în care filiala USR sector 3 a cheltuit banii in campania de europarlamentare am să aduc lămuriri, pntru a nu exista nicio urmă de suspiciune. Eu am coordonat campania pntru europarlamentare la nivelul sectorului 3. Pentru a nu exista niciun fel de discuţii şi pntru ca întrgul proces să fi transparent, am solicitat membrilor sector 3 să se împlice în campanie. Astfel s-a format echipa de campanie sector 3, pe care nu ales-o eu dintre prieteni şi cunoscuţi, ci din care au făcut parte membri sector 3 din toate grupările din partid şi vă mai spun ceva, am colaborat excelent”, a scris Teodora Stoian.

Aceasta a adăugat că într-o şedinţă de coordonare a fost stabilit de comun acord ca de campanie să se ocupe societatea Penrose la care este asociat şi Sorin Pavel, membru al USR.

Teodora Stoian a explicat şi ce servicii a prestat pentru USR societatea Penrose la care un membru USR este asociat.

Această agenţie media, a prestat pentru noi următoarele servicii:

1. Design grafic şi producţie de material de propagandă online -vizual pentru social media, 4 clipuri audio-video ce se găsesc pe pagina USR sector 3: evenimntul de ziua Europei, evenimentul Parc Brâncuşi, evenimentul Noaptea Muzeelor şi evenimentul cu bicicletele în Bucureşti, eveniment finanţat integral de sector 3, la car un participat şi de care au beneficiat toate sectoarele.

2. Şedinţe foto pentru toate evenimentele prezentate mai sus.

3. DTP pentru ziarul local de campanie – adică aşezarea în pagină a ziarului local de campanie pentru a putea fi trimis la print. Fiecare costuri au fost detaliate în contract şi în facturi şi au existat toate livrabilele acestea putând fi vizualizate pe pagina de USR sector 3”, arată Teodora Stoian în postare.

Aceasta a precizat că munca pe care a depus-o a fost voluntară, neremunerată şi că a oferit şi consultanţă juridică pe contractele încheiate de filiale, cu firmele de marketing, cu Poşta Română, etc.

În mesajul postat pe grupul de Facebook, Teodora Stoian mai spune că i se pare „că avem o problemă de logică, pe de o parte vrem să atragem profesionişti care să lucreze cu noi în partid, pe de altă parte spui că avem o problemă de etică dacă lucrăm cu ei”.

„Firma lui Sorin Pavel este o societate în care lucrează oameni, care nu sunt membri şi care trebuie să fie remuneraţi pentru munca lor, aici nu a lucrat doar Sorin Pavel, a lucrat o echipă de 7 oameni. (…) A arunca acum cu noroi în nişte profesionişti care au lucrat alături de noi în campanie şi care au singura vină de a fi şi membri USR este o prostie, asta consider eu, atâta timp cât TOATE deciziil au fost luate în mod transparent cu consultarea echipei de campanie locală şi nu pe sub mână”, conchide Teodora Stoian. Sursă:Mediafax.

Foto:Facebook/Cristian Ghinea