Robert Negoiță, primarul sectorului 3, consideră că opoziția se joacă de-a opoziția în vremea în care „Viorica Vasilică a reuşit să îşi impună <<omul>> pe cea de-a două funcţie din Stat”. Conform edilului exilat pentru şase luni din PSD, aceasta nu este neapărat o măsură a abilității premierului cât faptul că opoziția este una slabă, iar prin această joacă de-a opoziția amenință stabilitatea și mai ales viitorul economic al țării cu “declaraţiile vitejeşti se fac doar de faţadă” în vremea în care doar trag de timp “şi vedem ce o mai fi”.

„Aşadar, alegerea dlui Teodor Meleşcanu punctează o victorie pentru doamna Viorica Vasilica Dăncilă. Practic, singură contra unei armate de opozanţi doamna Viorica Vasilica a reuşit să îşi impună <<omul>> pe cea de-a doua funcţie din Stat. Abil, am putea crede. Dar nu este vorba doar de atât, fiindcă lucrurile trebuie privite în profunzime. Şi aici apare îngrijorarea (…)Am fost şi eu parlamentar, dar nici nu e nevoie să fi fost senator sau deputat, ca să ne dăm seama că oamenii au tendinţa de a se alia cu cei care au şanse să câştige ceva. Ce ne spune asta? Că doamna Premier Viorica Vasilica Dăncilă este 100% potrivită pentru funcţiile pe care le deţine şi pentru cea la care aspiră? Că este liderul mult aşteptat al unui partid care şi-a pierdut atât direcţia, cât şi mulţi dintre oamenii de bază, capabili, în favoarea unor executanţi buni la memorat ceea ce au de spus? Că opoziţia se joacă de-a opoziţia riscând în acest joc stabilitatea şi mai ales viitorul economic al unei ţări în care deja se resimt numeroase probleme? Că declaraţiile vitejeşti se fac doar de faţadă şi că, de fapt, toată lumea vrea să mai tragem un pic de timp şi vedem ce o mai fi?”,

a scris Negoiţă pe Facebook.

Cu 73 de voturi la 53 câte a obținut Alina Gorghiu, candidatul susținut de PSD, Teodor Meleșcanu, a fost ales din al doilea tur noul președinte al Senatului după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, reacţionează la votul prin care Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului. Dăncilă acuză un „grup restrâns din ALDE” pentru ieşirea de la guvernare şi le întinde o mână „oamenilor responsabili” din partidul lui Tăriceanu. Potrivit premierului, votul din Senat demonstrează că PSD are în continuare majoritate în Parlament.