Liderul PLUS, Dacian Cioloş dar şi deputatul USR Cristian Ghinea au reacționat sâmbătă la declarațiile liderului Alde, Călin Popescu Tăriceanu, care, sâmbătă la Regionala ALDE de la Bacău, a afirmat că Dacian Cioloş scrie despre onestitate, nu şi despre legăturile cu Securitatea. Totodată, Tăriceanu a declarat că cei din USR sunt urmaşii securiştilor şi nişte „neterminaţi“.

Am văzut o postare a dlui Cioloş acum o zi-două. Vorbea de onestitate, dar de legăturile cu securitatea nu ne spune nimic? Mie USR îmi spune un singur lucru, că ăştia sunt urmaşii securiştilor de pe vremea lui Ceauşescu reîncarnaţi, sunt traşi din spate de diferite sfori de cei care au făcut parte înainte din vechile structuri de securitate şi evident că nu pot să am încredere şi cred că mulţi români îşi dau seama de acest lucru, nemaivorbind de trăznăile politice pe care le debitează, începând cu Raluca Prună care spunea că drepturile şi libertăţile sunt un moft, cu fătuca aia care a fost ministru al Finanţelor, care spunea că românii trebuie să muncească pe 2 lei, cu fătuca asta care de curând vorbea despre proprietate spunând că nu avem nevoie de proprietate”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu,  numindu-i “neterminaţi” pe cei de la USR, într-o conferinţă de presă la Bacău. Sursă:adevarul.ro

Reacțiile din partea celor vizați de atacul lui Tăriceanu nu au întârziat să apară. Dacă Dacian Ciloș s-a rezumat la o profeție legată de cariera politică a lui Tăriceanu,

Domnul Tăriceanu spune că suntem niște „neterminați”. Îl anunț că, atunci când o să ne terminăm treaba împreună cu românii care se trezesc și ne susțin, terminată o să fie cariera politică a dumnealui.” a scris Cioloș pe Facebook.

Cristian Ghinea, deputat USR, a fost mult mai plastic în răspunsul oferit liderului Alde. Cristian Ghinea l-a numit pe Tăriceanu “manechinul agitat“, “figură tristă a politicii româneşti” care “chiar este urmaş de securist, un turnător securist care şi-a înfundat colegii în puşcăriile comuniste“.

“Manechinul agitat Tăriceanu iese astăzi cu un nou atac la adresa USR, despre care spune că am fi “urmașii securiștilor”. Această figură tristă a politicii românești chiar este urmaș de securist, un turnător securist care și-a înfundat colegii în pușcăriile comuniste. Tăriceanu se laudă cu sute de mii de semnături pentru europarlamentare, dar nu am văzut pe nimeni de la ALDE strângând semnături în zecile de localități în care am fost. În același timp, Tăriceanu pune pe lista de europarlamentare pe președintele Autorității Electorale Permanente, adică un fraudator josnic răsplătește cu post europarlamentar pe cel care ar fi trebuit să vegheze la sănătatea procesului electoral din România. Cam asta este Tăriceanu. Cerem statului român să verifice semnăturile prezentate de PSD și ALDE, nu am văzut în stradă pe cineva să fi strâns aceste semnături. Sunt semnături fictive, abuzează cetățenii români prin folosirea datelor personale. Dacă am avea un stat funcțional, Tăriceanu ar trebui să fie la pușcărie. Si pentru asta. Acum câteva luni am spus că ALDE România va fi expulzat din ALDE Europa și spumele pe care le face acum ca șampania acrită sunt provocate de faptul că circulă o scrisoare prin Bruxelles care arată că liderii de acolo s-au săturat de minciunile lui Tăriceanu. Acesta a mințit că va opri atacurile la justiție, a mințit că va promova parteneriatul civil. A pus capac când cei de la ALDE România au votat contra lui Kovesi în Parlamentul European. Căline, ți se apropie funia de par, băiatule!” se arată în mesajul transmis de Cristian Ghinea, președintelui Alde.

Foto:Mediafax