Într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, judecătoarea Gabriela Baltag, membră a CSM, a afirmat, după decizia președintelui, că „am văzut fiecare adevărata față a celor care invocă permanent teorii privind independența justiției (…) În realitate, independența justiției nu l-a preocupat deloc pe președinte. Sper să-și găsească alte construcții electorale fiindcă ar fi o blasfemie să mai rostească vreodată expresia <<justiție independentă>>!”, a punctat judecătoarea.

„Justiția a avut o șansă iar aceasta a purtat, până mai recent, numele judecătoarei Dana Gîrbovan.

Astăzi am văzut fiecare adevărata față a celor care invocă permanent teorii privind independența justiției! Sper că nu mai are nimeni vreo îndoială; totul este numai la nivel de aparență!

Prin decizia luată – de respingere a propunerii doamnei judecător Dana Gîrbovan în funcția de ministru al justiției – au căzut toate măștile propagandei privind statul de drept!

În realitate, independența justiției nu l-a preocupat deloc pe președinte. Avem dovada concretă prin decizia luată! Este greu să găsească în fruntea acestei importante instituții o persoană după viziunea, chipul și asemănarea Domniei Sale!

Sper să-și găsească alte construcții electorale fiindcă ar fi o blasfemie să mai rostească vreodată expresia << justiție independentă>>!”,

a declarat Gabriela Baltag, membru CSM.

Președintele Klaus Iohannis a respins-o din funcția de ministrul  al Justiției pe Dana Gîrbovan, motivând că:

„Resping propunerea pentru ministrul Justiției. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a destructura justiția, de a opri lupta anticorupție și de a baroniza total România. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituțiilor și nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor și în care cred și eu.”,

a declarat, la Cotroceni, Klaus Iohannis.