Senatorul ALDE Dorin Bădulescu a declarat, referitor la intenţia PNL de a modifica legea de funcţionare a CCR, că liberalii vor o Curte care să nu decidă conform Constituţiei şi a principiilor statului de drept, ci potrivit unor ordine „primite din diverse păduri de lângă Bucureşti”, conform mediafax.

“Dacă nouă nu ne convine, atunci trebuie schimbat», cam asta e concluzia anunţului făcut de Ludovic Orban şi înţelepţii din PNL cu privire la modificarea legii de organizare şi funcţionare a CCR. Îmbărbătaţi de scorul din alegeri, considerând că totul li se cuvine, PNL sub conducerea lui Orban dă atacul la CCR. Frustrarea o fi mare în Modrogan şi la Cotroceni dacă s-a ajuns până acolo încât să se ordone atacul la CCR. Şi de ce acest lucru? Pentru că CCR nu a decis în sensul dorit de PNL şi Klaus Werner Iohannis în unele situaţii. Ipocrizia este, însă, foarte mare la PNL, pentru că atunci când le-a dat dreptate, CCR a fost bună, ridicau în slăvi Curtea”

A scris Dorin Bădulescu, luni, pe Facebook.

Acesta a adăugat că până în prezent nu voia nimeni să schimbe legea de funcţionare a Curţii Constituţionale, iar acum PNL vrea un proiect de lege care să modifice actul normativ.

Senatorul ALDE mai spune că propunerea nu e gândită de Ludovic Orban, ci de persoane din cadrul sistemului deranjate de decizia CCR legată de completurile specializate cărora le-au fost date planurile peste cap şi „a stricat jocurile multor băieţi cu ochi albaştri”.

„De fapt ce vor cei din PNL? O Curte Constituţională care să nu decidă conform Constituţiei şi principiilor statului de drept, ci conform unor ordine primite din diverse păduri de lângă Bucureşti.
De ce vor asta? Să nu se îmbete cineva cu apă rece că este vreun proiect gândit de Orban. Nu. Sub nicio formă. Actuala Curte a dat nişte planuri peste cap în cadrul sistemului şi a stricat jocurile multor băieţi cu ochi albaştri. De aceea a ajuns incomodă”

A mai scris Dorin Bădulescu.