Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat într-o conferință de presă că acuzațiile care i se aduc de Mădălina Mezei, fost director general al TAROM, servesc unor grupuri de interese oculte printre care sunt se numără și membrii familiei sale, angajați TAROM, prezentând în acest sens o serie de documente printre care faptul că una dintre primele decizii luate de Mădălina Mezei după instalarea în funcție de director a fost dublarea salariului unui membru al familiei sale.

„Constat cu tristeţe că, în timpul mandatului de director TAROM, doamna Mezei nu a reuşit deloc să iasă public, dar acum văd că se promovează foarte mult pe dânsa şi aşa-zisele competenţe pe care acum şi le asumă doar dânsa. Tot acest joc în care a intrat acum nu poate aduce decât un prejudiciu de imagine TAROM şi degringoladă printre angajaţii companiei, deşi în ieşirile publice susţine că nu şi-a dorit acest lucru. A demonstrat acum ceea ce am văzut în aceste patru luni: incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită anumitor grupuri de interese. În toată această perioadă am preferat să-mi iau informaţiile de la alte persoane din companie pentru a fi informaţi cu acurateţe foarte mare. Doamna se încurcă în propriile minciuni – a zis prima dată că este vorba despre anulări de curse, apoi de reţineri la sol, că este vorba de patru sau de cinci aeronave. Sunt sigur acum că decizia Consiliului de Administraţie a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o, pentru că, astfel, am scos compania din ghearele influenţei PNL. Doamna Mezei uită că cei din familia ei a dorit pentru ei funcţii de conducere”,

a declarat ministrul.

Cu privire la acuzațiile că ar fi cerut oprirea avioanelor care aduceau parlamentarii Opoziției pentru votul moțiunii de cenzură, Răzvan Cuc a declarat că nu a cerut așa ceva, fiind victima unui scenariu pus la cale de Opoziție și alte interese ale unor grupuri din interiorul TAROM.

“Nu i-am cerut să ţină niciun avion la sol, nici nu aveam cum să îi cer doamnei (Mădălina Mezei, n.r.) să ţină avioanele la sol. Ca să ţii un avion la sol trebui să aibă nişte probleme tehnice. Dacă se va întâmpla la un moment dat ca un avion să aibă probleme tehnice nu este vinovat ministrul Transporturilor. Nu puteam eu să cer. Cui să cer? Să mă duc eu la piloţi? Să mă duc eu la mecanici? Să mă duc eu să scot o piuliţă, un senzor, ce să fac eu la avioane?(…)Am întrebat-o într-adevăr pe doamna pe Mezei ce parlamentari zboară şi dacă totul este în regulă şi dacă vin cursele cum trebuie. Aflasem şi eu pe surse, ca toată lumea, de la opoziţie, că a-şi opri eu avioanele”

a explicat Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Transporturilor.

Mădălina Mezei, fost director general al TAROM, a declarat vineri că a fost chemată luni dimineaţa la DNA, în calitate de martor, după ce aceasta l-a acuzat pe ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, că în ziua moţiunii de cenzură i-a cerut să reţină aeronave la sol.

Întrebată vineri de jurnaliști, la finalul unei vizite la Spitalul din Săcele, județul Brașov, cum comentează disputa dintre Tarom și Ministerul Transporturilor, Viorica Dăncilă a spus că va fi neiertătoare, dacă se va dovedi că cineva a greșit.

„Eu nu comentez dispute. Am trimis Corpul de control, atât la Tarom, cât și la Ministerul Transporturilor. Pe mine mă intersează adevărul, mă interesează lucrurile reale, pentru a lua măsuri. Și vă garantez că în momentul în care am să am această dovadă a unei greșeli din partea unuia sau altuia voi fi neiertătoare în a lua măsuri”

a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Replica fostului director TAROM, Mădălina Mezei, dupa declaratiile ministrului Cuc:

“A încercat să mă jignească și să desconsidere o carieră de 22 de ani. Am muncit pentru cariera mea, nu am cerut niciodată funcții, dacă dumnealui avea alte criterii decât cele de restructurare a companiei pe criterii de eficiență, trebuie să-și dea seama că nu sunt persoana cu care să-și poată face jocul. L-aș putea ruga să vină la o abordare față în față cu mine, să se uite în ochii mei și, în plus față de asta, când invocă lipsa profesionalismului meu, l-aș ruga pe domnul Cuc să compare CV-ul lui cu al meu şi în momentul acela să vorbească. Pentru că singura lui legătură cu aeronavele era atunci când le număra pe cer la Giurgiu, în rest nu are niciuna”

a declarat Mădălina Mezei.