Jurnalistul Rareş Bogdan, desemnat să deschidă lista de candidați ai Partidului Național Liberal(PNL) pentru alegerile europarlamentare, a declarat joi, la Brăila unde a participat alături de alți membri liberali la o întâlnire electorală, că PNL poate scoate un “scor istoric” la alegerile europarlamentare din 26 mai, respectiv între 25 şi 30%. Rareș Bogdan este convins că PNL va trimite în Parlamentul European zece europarlamentari.

“Eu cred sincer că PNL poate scoate un scor istoric la aceste alegeri, între 25 şi 30%. Cred că, pe data de 26 mai, Ludovic Orban va anunţa un scor istoric al PNL, între 25 şi 30%. PNL, aşa cum este astăzi, cum simţim lumea, este clar că poate câştiga alegerile în faţa PSD. Vom câştiga alegerile şi le solicit respectuos tuturor românilor care vor să oprească PSD să voteze PNL. Un partid nu este doar o stare de spirit, este o chestiune complicată. PNL este singurul partid ce dispune de toate armele pentru a bate PSD, datorită celor 1.100 de primari, celor 240.000 de membri, parlamentarilor, europarlamentarilor, datorită poziţiei pe care o are în Europa, suntem în cea mai mare familie europeană, scoatem zece europarlamentari, suntem în primele cinci forţe din PPE”, a declarat, conform Agerpres,  Rareş Bogdan.

Potrivit sursei citate, chestionat de ziariști în legătură cu eventualele forțe politice care s-ar putea alătura PNL pentru a forma o “dreaptă unită”, Rareş Bogdan a precizat că acestea ar fi USR şi PMP. Rareș Bogdan a exclus din această posibilă alianță, UDMR “care numai interesul naţional al României nu îl serveşte” dar şi Pro România, partidul  fostului premier PSD, Victor Ponta.

“O să-i luăm şi pe alţii lângă noi, aşa de braţ, dar deocamdată lumea să ne voteze, pentru că alţii nu pot să-i înfrângă pe PSD-işti, nu au nici organizare, nici structuri, nu au nici forţa noastră. (…) Eu nu am ascuns niciodată că voi milita pentru o dreaptă care să zdrobească definitiv PSD în alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, iar asta nu se poate face decât cu cei care îşi asumă valorile dreptei şi care sunt în partea dreaptă a eşichierului politic, fie că se numesc USR sau PMP, dar nu UDMR şi nici Pro România”, a mai spus Rareş Bogdan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a întărit faptul că PNL nu va face niciodată o alianţă cu Pro România, “Un PSD-ist rămâne PSD-ist oriunde s-ar duce, pentru că este injectat în momentul în care se duce la PSD” a declarat Orban.

Foto:jurnalul.ro