Europarlamentarul Rareș Bogdan a „luat foc” după ce Marian Ceaușescu a fost atacat de internauți și de Lia Olguța Vasilescu în urma hărțuirii doctorului Raed Arafat pe aeroportul din Bruxelles, considerând că „Marian a rămas unul dintre cei mai curați oameni pe care-i cunosc, nu merită să fie jignit!”.

„Poftim??? Cât venin poate încăpea într-o persoană!! Până când va rămâne ticăloșia nesancționată?? Atâta vreme cât o duduie ignorantă, o persoană care face din xenofobie un titlu de glorie, atâta timp cât o domniţă cu un trecut politic sulfuros îndrăznește să jignească un luptător pentru dreptate, pentru adevăr, și este susținută politic, cu PSD nu mai este nimic de făcut. PSD va dispărea, ca feudalismul pe care îl promovează.

Vă dați seama că această persoană, pe care îmi este greu să nu o calific așa cum merită, a fost șefa de campanie a candidatului PSD? Oameni buni, am văzut multe, am suportat multe, pe multe m-am făcut că nu le aud, că nu le văd, pentru a nu-mi ieși din fire. Dar acest personaj este de o toxicitate fără seamăn! Decența mă împiedică să spun tot ce aș spune… să nu fim ipocriți, toți ne cenzurăm uneori.

Însă Marian, care a rămas unul dintre cei mai curați oameni pe care-i cunosc, nu merită să fie jignit! El este unul dintre cei mai curajoși români care au ieșit în stradă în decembrie 1989! Este primul care a intrat în Comitetul Central al PCR, luând cu asalt porțile, cu pieptul gol! A fost arestat și a intrat în greva foamei, la Jilava. A fost acuzat de subminarea economiei naționale pentru că rezista restaurației comunismului la câteva clipe după ce căzuse Ceaușescu. Pe mandatul lui de arestare scria <<a nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social>>. I-au schimbat încadrarea în <<pătrundere frauduloasă într-o instituție publică>>. Și a continuat să lupte. A fost în Piața Universității, a fost bătut de mineri atât de crunt încât a rămas cu un defect de vorbire. Luptă și azi. Da, este radical. Dar radicalismul lui ne ajută să nu dormim, căci știți unde duce somnul națiunii!

Marian, acolo unde te scuipă duduia asta te mângâie toți cei care cred în dreptate şi în democraţie reală în această ţară!”,

a scris Rareş Bogdan pe o reţea de socializare.

Turbulentul activist Marian Moroșanu, cunoscut și sub numele de „Ceauşescu”, l-a hărţuit în stilu-i caracteristic pe Raed Arafat, în aeroportul din Bruxelles, unde i-a cerut demisia, amintind de intervenția de la Colectiv. În urma acestui episod neplăcut, Lia Olguța Vasilescu a scris pe Facebook:

„Când PNL trimite retarzii să îi rezolve treaba murdară…”

Conform unei postări pe Instagram, Marian Ceaușescu fusese invitat de Rareș Bogdan în Parlamentul European, unde a participat la o festivitate dedicată Revoluției din 1989.