Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan anunță că PNL îi va face plângere penală pentru „declarații xenofobe” șefului de campanie PSD, Lia Olguța Vasilescu, în urma unei declarații în care aceasta a spus că: „Domnul Klaus, cred, deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare”, ca răspuns la declarația lui Klaus Iohannis care a susținut că: „El tot ceea ce a făcut bun în cinci ani de zile a fost să dea jos de la guvernare PSD”.

„Propaganda mizerabilă făcută de Olguța Vasilescu o înfundă pe Viorica Dăncilă. Nu că n-aș mai putea eu de asta! Însă atacul xenofob la adresa președintelui Klaus Iohannis depășește orice limită. Dacă n-ar fi citit doar etichete de blugi, șefa de campanie a lui Dăncilă ar fi putut afla că, la realizarea Marii Uniri au contribuit nu doar românii. Sașii, evreii, toate minoritățile care au înțeles că dacă istoria le-a așezat aici, au ocazia de a ridica împreună acest tărâm, s-au achitat onorabil de o datorie nobilă. Totodată, a te folosi de traumele evreilor pentru un folos electoral, a le reaminti mereu cea mai nenorocită filă din istoria omenirii este de o josnicie fără margini. Olguța Vasilescu își bate joc, pur și simplu, de Holocaust! 6 milioane de evrei uciși de un scelerat care nu caracterizează marea națiune germană sunt pentru ea o temă de propagandă! Dar atâta știe! O poți scoate din PRM, dar niciodată n-o să poți scoate PRM-ul din ea. Cu această retorică s-a lansat, asta consideră că o poate consacra. Ce ființă oribilă! Numai că retorica urii poate avea consecințe nefericite. A-l prezenta pe președintele Iohannis drept un neamț care vrea să facă rău românilor ar putea indica partenerilor noștri occidentali faptul că în țara noastră există o mare intoleranță etnică. Și nu este adevărat. Josnicia asocierii originilor germane ale șefului statului cu ororile nazismului este fără margini și mă întreb: oare Olguța Vasilescu e chiar normală? Trebuie să fii nebun să faci asemenea asocieri. Se gândește cineva în PSD că Germania s-ar putea simți extrem de ofensată? Vă dați seama ce zace în mintea celor pe care PSD îi consideră izvoare de mesaj dacă ei recurg, periodic (căci nu e prima oară) la asemenea porcării? Vă mai spun ceva: un studiu sociologic realizat anii trecuți arată că minoritatea germană este cea mai simpatizată din România. 82% dintre românii chestionați au o părere bună și foarte bună despre germanii din țara noastră. Sunt considerați serioși, harnici, serioși, disciplinați, iar conviețuirea cu sașii din Transilvania este un model pentru multe state avansate.

De ce incită PSD la ură? Totul se învârte în jurul fricii. Prima e frica PSD de a pierde groaznic. A doua este frica pe care încearcă să o inducă goarnele PSD alegătorilor, căci au citit ei în manualul de marketing politic că e un vehicul semnificativ. Vă dau o veste: nu mai este!! Oamenii au priceput că sunt manipulați și așteaptă soluții, speranță, nu sperietori! A treia frică eu cred că e agenda personală a Olguței Vasilescu: Dacă Dăncilă scoate sub 20%, i se va imputa ei, care e șefa de campanie, că a fost ineficientă, deci adio carieră politică! Câtă mizerie… Vă anunț că vom face plângere penală! NU putem tolera așa ceva!”,

a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Între timp Lia Olguța Vasilescu și-a cerut public scuze, pentru această ieșire interpretabilă, în fața comunității evreiești și oricui altcuiva se simte lezat colateral de expresia folosită, explicând și la ce a vrut să se refere atunci când a folosit această expresie.

„Prin afirmația făcută duminică seară: <<Domnul Klaus Johannis cred că se vede deja șef de lagăr de concentrare și reeducă acolo PSD-iștii>>, nu am vrut, sub nicio formă, să lezez sentimentele comunității evreiești, care a fost cea mai afectată de crimele și ororile perioadei naziste. Dacă cineva a înțeles alt lucru, îmi cer scuze public! Am vrut doar să apăr sentimentele a peste două milioane de membri și simpatizanți PSD care nu trebuie să fie considerăți vinovați că votează cu un partid democratic!
Dezbaterile electorale trebuie să aibă limite și eu sunt prima care îmi cer scuze dacă se consideră că s-a ajuns prea departe!”,

a subliniat Lia Olguţa Vasilescu pe pagina sa de Facebook.