Vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, se declară nemulţumit de rezultele negocierilor obţinute de premierul desemnat Ludovic Orban, readucând în discuţie declanşarea de alegeri anticipate în urma unui plan deja stabilit de comun acord între Orban şi Iohannis.

„Negocierile au fost grele și se dovedesc în fiecare zi extrem de grele. Din punctul meu de vedere, dacă ei fac cvorumul, nu contează dacă trec guvernul sau nu, ci să ajungem la anticipate. Pentru România, că nu e vorba aici de PNL, cel mai important lucru e să ajungem la anticipate.

Nu putem rămâne la șantajul nesfârșit al unor oameni care au pierdut alegerile europarlamentare, au făcut scoruri de 6-7% sau cu greu au trimis doi europarlamentari. Vom sta de acum la condiționările unora?

Avem o strategie extrem de clară și avem încredere în Iohannis și Orban că vor merge pe strategia stabilită de comun acord. Strategia e simplă și clară: anticipate în maxim 3 – 4 luni. Cum se vor produce ele? Conform Constituției.

Alegeri anticipate va provoca un Guvern Orban”,

a declarat Rareș Bogdan, pentru Digi24.

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL se reuneşte, joi, pentru a stabili lista finală a miniştrilor care vor face parte din Guvernul Orban. După discuţii, lista şi Programul de Guvernare urmează să fie depuse la Parlament.

Şedinţa liberalilor va începe la ora 13:00.

Ulterior, lista cu persoanele propuse să facă parte din Guvernul Orban şi Programul de Guvernare vor fi depuse la Parlament.

În urma celor două runde de negocieri în vederea susținerii Guvernului Orban rezultatele au fost fructuoase pentru premierul desemnat. Cu excepția PMP, care a anunțat că va lua o hotărâre după întrunirea Colegiului Naţional al PMP, Ludovic Orban s-a înțeles, marți, cu USR, ALDE și UDMR, discuțiile cu Pro România au avut loc miercuri, însă nu au fost încununate de succes, Victor Ponta anunțând că nu va susține guvernul PNL, Ludovic Orban declarând că oricum „sincer nici nu mi-aș dori să guvernez alături de Victor Ponta”.

Foto: capital.ro