Rareș Bogdan, jurnalistul RealitateaTV a declarat, joi, la Parlament, că alegerea de a fi alături de PNL ca deschizător de listă a candidaților partidului la alegerile europarlamentare din 26 mai, a fost una dintre cele grele decizii ale sale, decizia luând-o în urma discuțiilor purtate cu familia fostului lider PNL Mircea Ionescu Quintus.

„Voi ramane acelasi, ma voi bate pentru libertatea presei si a cuvantului. Multumesc colegilor mei de la Realitatea TV. Ii multumesc lui Cozmin pentru cei 6 ani si sansele pe care mi le-a dat si sper sa gaseasca un inlocuitor mai bun decat mine. Parasesc presa cu durere, a fost cea mai grea decizie a mea din aceasta viata. Urmeaza o noua etapa, sper sa am acelasi succes ca in presa. Cuvantul decisiv in decizia mea l-a avut o doamna, stie ca o salut, iar din ceruri se uita sotul ei. Ultimul telefon inainte de a lua decizia a fost cu sotia fostului presedinte PNL Mircea Ionescu Quintus. Nu putem abandona Romania in bratele PSD”

A spus, Rareș Bogdan, la finalul declarațiilor dându-i lacrimile, moment care probabil că multora le-a amintit de unul cel puțin la fel de emoționant petrecut cu mulți ani înainte la anunțului de candidatura al fostului președinte Traian Băsescu, mai ales că în spatele lui Rareș Bogdan, se aflau multe din personajele care au stat și atunci in spatele fostului președinte.

Componența listei PNL pentru europarlamentare este următoarea: Rareş Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, Vlad Nistor, Mihai Ţurcanu, Violetă Alexandru.

Lista a fost aprobată cu 32 de voturi “pentru” şi un vot “împotrivă”, înregistrându-se şi două voturi nule. Votul a fost secret.

De remarcat este faptul că pe această lista nu se regăsește nici unul din numele cu rezonanță ale vechilor membri PNL.