Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan face acuzații grave la adresa premierului Dăncilă și a ministrului Teodorovici, pe care îi consideră a fi responsabili pentru dispariția a 10% din PIB, bani despre care Rareș Bogdan afirmă că nu se regăsesc în cheltuielile statului, pentru pensii și salarii fiind luate împrumuturi.

„10% din PIB furat în ultimii 2 ani și jumătate îmi arată că e rost de un dosar penal. Grupir! Ar fi Dăncilă și Teodorovici. Ei nu au semnat declarația olografă că își asumă bugetul, ceea ce echivalează cu o mărturisire. Pe lipsa intenției scăpau dacă semnau. Întrebare: ce au făcut cu banii? Pentru salarii și pensii au luat credite. Deci: CE AȚI FĂCUT CU BANII?”,

scrie Rareș Bogdan, afirmațiile sale sprijinindu-se pe o postare a senatorului PNL Florin Cîţu, în care prezintă niște date din documentele pentru rectificarea bugetară, despre care acesta afirmă că ar fi date falsificate de alianța PSD-ALDE.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a anunţat că va merge pentru verificări împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, dacă PSD va depune plângere penală, aşa cum a anunţat, împotriva reprezentanţilor PNL care ar fi dezinformat cu privire la rectificarea bugetară.

„Răspunsul meu pentru PSD! Am reuşit! PSD îmi face plângere penală! În sfârşit voi putea merge, în mijlocul campaniei electorale, împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanţelor Publice şi la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Voi cere să fie prezentă şi o echipă a Comisiei Europene care deja a arătat că execuţia bugetară pentru 2018 a fost măsluită. O să cer ajutorul şi lui Rareş Bogdan pentru a prezenta aceste informaţii în PE şi pentru a constitui o comisie de anchetă acolo. De doi ani de zile încerc să ajung la MFP, să verific datele lor. Un lucru este clar, am să cer ca Viorica Dăncilă, preşedinte PSD, şi Eugen Teodorovici, preşedinte executiv al PSD, să participe la toate aceste verificări”,

a scris Cîţu, marţi, pe Facebook .

PSD a anunţat, marţi, că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care „au dezinformat”, „în mod conştient”, cu privire la rectificarea bugetară.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea