Marți, la Buzău, candidații PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, s-au întâlnit cu membrii și simpatizanții PNL din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat. Alături de șeful partidului, Ludovic Orban, la întâlnirea cu electoratul au fost prezenți Rareş Bogdan, Violeta Alexandru, Siegfried Mureşan şi Vlad Nistor. Întâlnirea a avut loc în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, aproximativ 500 de membri şi simpatizanţi PNL fiind prezenți la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare.

Rareș Bogdan, cel care deschide lista candidaților PNL pentru Parlamentul European a declarat în timpul întâlnirii de la Buzău, că la alegerile europarlamentare procentul de participare va fi unul ridicat, conform datelor deținute de PNL, procentul ar fi de 39%. Totodată, candidatul liberal a mai anunțat și o cifră record privind votul românilor din diasporă, “cel puţin 500.000 de români din diaspora“.

“Va fi o prezenţă, potrivit ultimilor trei cercetări sociologice, de 39 la sută, la această prezenţă nu intră diaspora, măsurătorile sunt făcute doar în România, din diaspora vom avea minim 500.000 de cetăţeni care vor vota”, a afirmat Rareş Bogdan, informează agerpres.ro.

Rareș Bogdan a adăugat că aşteptările privind prezenţa masivă la urne a românilor din străinătate se bazează şi pe numărul mare de secţii de vot deschise în ţările unde sunt comunităţile de români. Conform MAE, în stăinătate vor fi deschise  441 de secţii de vot.

Un alt motiv invocat de Rareș Bogdan privin prezența ridicată la vot din partea diasporei este acela că alegerile pentru Parlamentul European se desfăşoară şi în ţări europene ca Italia, Spania, Marea Britanie, iar conaţionalii noştri vor urma exemplul vecinilor, prietenilor, colegilor de muncă din aceste ţări.

Foto:national.ro