Prezent joi la ședința de preluare a mandatului de ministru al Dezvoltării de către Ion Ştefan, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că îşi doreşte ca Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei să nu mai fie folosit pe post de „puşculiţă de partid“. Turcan a subliniat importanța Ministerului Dezvoltării și a transmis că, pe lângă o implicare mai mare în sprijinirea autorităţilor locale și îmbunătățirea absorţiei de fondurilor europene, din Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei trebuie să fie eliminat complet criteriul politic atunci când se fac alocări din bani publici.

„Acest minister este unul important în Guvernul României, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei este un minister care poate să asigure dezvoltare locală şi este un minister care ne dorim să nu mai fie puşculiţă de partid, ci un minister în folos public. Acesta este mesajul de bază. Ne dorim o bună funcţionare a ministerului şi, de asemenea, ne dorim măsuri concrete şi eficiente în sprijinul administraţiilor publice locale, cu prima destinaţie, aceea a asigurării veniturilor la nivelul autorităţilor publice locale în proporţie cât mai mare, să tindem spre 100%, iar redevenţele pe resursele solului să rămână la nivelul autorităţilor publice locale. Din puşculiţă de partid acest minister trebuie să servească autorităţile locale, cetăţeanul şi dezvoltarea României”,

a declarat, potrivit Agerpres, Raluca Turcan, la preluarea mandatului de către ministrul Ion Ştefan.

Potrivit sursei citate, vicepremierul Raluca Turcan a susținut faptul că Guvernul Orban doreşte de la Ministerul Lucrărilor Publice continuarea programelor de investiţii și consideră prioritară finalizarea proiectelor aflate în derulare. Totodată, Turcan a mai spus că doreşte să fie eliminat complet criteriul politic în ceea ce priveşte alocarea de bani publici, astfel încât cetățenii din localitățile în care primarii sunt de la PSD, PNL sau UDMR  să nu mai fie trataţi după coloratura politică a primarului.

Un moment stânjenitor al preluării mandatului a fost marcat de faptul că Raluca Turcan nu i-a pemis ministrului Ion Ștefan să răspundă întrebărilor adresate de jurnaliști cu privire la scandalurile în care este implicat noul ministru încă dinainte de numirea sa în funcție, lucru ce a dus și la un aviz negativ în comisia parlamentară.

Foto:Agerpres